Categorie├źn

Service

SP: 'Zorgen over veiligheid Erasmus(sport)hal'

SP: 'Zorgen over veiligheid Erasmus(sport)hal'
Politiek

SP: 'Zorgen over veiligheid Erasmus(sport)hal'

  • Redactie
  • 03-01-2023
  • Politiek
SP: 'Zorgen over veiligheid Erasmus(sport)hal'

Blije gezichten bij de opening van de Erasmushal 3 jaar geleden

VLAARDINGEN – Lampen die naar beneden vallen, geblokkeerde nooduitgangen en een binnenklimaat dat niet op orde is; De Erasmushal in de Westwijk staat er nu drie jaar, maar lijkt inmiddels wat mankementen te vertonen. De drie zaaldelen worden overdag gebruikt voor het basisonderwijs en zijn ’s avonds beschikbaar voor de sport. Erboven bevinden zich seniorenwoningen.

Afgelopen maand bracht SP-raadslid Willem de Man er een bezoek, op uitnodiging van een kennis die er regelmatig sport. Hij zag met eigen ogen dat er een aantal zaken niet op orde leken en stelde er vragen over aan het college van burgemeester en wethouders. Daarin spreekt hij zijn zorgen uit over de veiligheid in de hal. Willem de Man: ,,Zo constateerde ik dat de armaturen LED verlichting los laten en naar beneden vallen als hier een bal tegenaan komt. Een modem in de hal zelf is al naar beneden gevallen, rakelings langs een instructeur. Er zijn gaten in de wand die niet gerepareerd worden en er is een luchtbehandelingssysteem waarvan de filters in elkaar geklapt zijn en de filters die wel werken zijn zeer sterk vervuild’’.

De Man somt in zijn vragen nog meer zaken op, waarbij de constatering dat de nooduitgangen aan de buitenkant nogal eens geblokkeerd zijn door zaken van naastgelegen winkels de grootste tekortkoming lijkt. Hij wil daarom weten van het college wie er nou eigenlijk, en hoe vaak, controleert dat alles op orde en veilig is. En welke maatregelen er getroffen worden om het voor zowel de gebruikers als het aanwezige personeel veiliger te maken.