Categorieën

Service

Spelers JBC Vlaardingen krabbelen op en spelen gelijk

Spelers JBC Vlaardingen krabbelen op en spelen gelijk
Sport

Spelers JBC Vlaardingen krabbelen op en spelen gelijk

  • Redactie
  • 06-11-2023
  • Sport
Spelers JBC Vlaardingen krabbelen op en spelen gelijk

JEU DE BOULES - Op zaterdagochtend 4 november verzamelden de spelers van Jeu de Boules Club Vlaardingen zich rond 11.00 uur op de club aan de Watersportweg. De tegenstander die dag was het eerste van Les Bohemiéns de Pentanque ,,Het was weer die vertrouwde sfeer met gratis heerlijke kopjes koffie en thee om ons welkom te heten’’, aldus speelster Ria Bronsema. ,,Ik had ook wat lekkernijen meegebracht voor ons team: een smakelijke appeltaart met slagroom en speculaastaart. Het viel in de smaak, en zoals ze zeggen, het ging erin als koek. Sommige spelers grapten zelfs dat ze misschien ook bij ons team wilden aansluiten’’.

Na wat gezellig bijpraten begonnen de teams met het inwerpen op de nieuw aangelegde grindbanen. Om 12.00 uur opende scheidsrechter Bas de Koningh de wedstrijden.

JBCVlaardingen was afgelopen seizoen gepromoveerd maar moest de eerste wedstrijden ‘toegeven’ op de tegenstanders; get werd tijd om dit tij te keren en de weg naar boven terug te vinden. Dat leek die dag te lukken. De teams begonnen met de doubletten, Jan Langerak stond in die ronde reserve. Het eerste team, bestaande uit Fred van der Reijken en Ria Bronsema, behaalde een mooie 13-6 overwinning. Het tweede team, met Tony van Wezenberg en Robin Teijgeler, won met 13-8. Het derde team, Janus Crama en Rajan Chinnappan, speelde een spannende partij waarbij de tegenstanders net iets meer geluk hadden. Met een stand van 12-10 op de borden scoorden zij drie punten en wonnen met 12-13. Zo behaalde het eerste team van JBCVlaardingen een veelbelovende 2-1 voorsprong in de eerste ronde doubletten.

Tijdens de pauze kregen de Vlaardingers een aangename verrassing toen de geblesseerde teamspeler Bert Boogaard met zijn vrouw Marrie hen kwam aanmoedigen. Dit warme gebaar maakte de dag nog specialer.

Daarna begonnen de tripletten, met Ria Bronsema als reserve. Het eerste team, bestaande uit Toni Wezenberg, Janus Crama en Rajan Chinnappan, behaalde een mooie 13-9 overwinning. De tweede partij met Robin Teijgeler, Fred van der Reijken en Jan Langerak begon moeilijk maar ze kwamen wel met drie punten voor. De tegenstander vocht terug en bij de stand van 5 – 10 kwam Ria Bronsema voor Fred van der Reijken in het veld maar het mocht niet meer baten, de partij eindigde met een 5-13 nederlaag.

In de laatste ronde doubletten, waar Fred van der Reijken als reserve stond, verloren Toni van Wezenberg en Robin Teijgeler helaas hun partij met 9-13. De tweede partij met Janus Crama en Ria Bronsema eindigde snel met 13-3. De derde partij met Jan Langerak en Rajan Chinnappan eindigde met een 5-13 nederlaag.

Ria Bronsema: ,,Desondanks behaalden we met trots een eindstand van 4-4 tegen de nummer 4 op de ranglijst. Het nieuwe grind op de banen heeft ons duidelijk goed gedaan, omdat ook de tegenstanders moeite hadden met plaatsen en schieten. Dit resultaat geeft ons team veel vertrouwen voor de volgende wedstrijd, die plaatsvindt op 18 november. We spelen dan thuis tegen Folâtre uit Pijnacker’’.