Categorieën

Service

Stadsgehoorzaal programmeert in het kader van de Geuzenmaand

Stadsgehoorzaal programmeert in het kader van de Geuzenmaand
Uit

Stadsgehoorzaal programmeert in het kader van de Geuzenmaand

  • Redactie
  • 02-03-2024
  • Uit
Stadsgehoorzaal programmeert in het kader van de Geuzenmaand

VLAARDINGEN - In de maand maart staat Vlaardingen traditiegetrouw stil bij het verzet van de Geuzen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rondom de uitreiking van de Geuzenpenning, bedoeld om hedendaagse vrijheidsstrijders en mensenrechtenactivisten eer te bewijzen en te steunen, worden door tal van cultuurspelers uit de stad activiteiten georganiseerd die de betekenis ervan versterken. Zo ook door de Stadsgehoorzaal, waar twee passende evenementen worden aangeboden: Vrijdagavond 1 maart was al Sonny Boy te zien, op vrijdag 22 maart is het de beurt aan Zelensky hier.

Maart staat symbool voor het opnieuw vertellen van de vrijheid. Verhalen over de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van expressie en de vrijheid om jezelf te zijn staan centraal. Dit jaar staat de maand in het teken van het thema ‘vrijheid onder druk’. Via kunst en cultuur willen de initiatiefnemers van de Geuzenmaand de Vlaardingers meer bekend maken met de waarden van de Geuzenpenning, en hen inspireren en motiveren in hun dagelijks denken en handelen. Het volledige programma van de Geuzenmaand is HIER te vinden. 

Zelensky hier

Zelensky hier is de eerste voorstelling over het leven van Zelensky, de man die acteur, auteur en komiek was voordat hij president van Oekraïne werd. De Theatertroep, cabaretier Patrick Nederkoorn en theatermaker/historicus Arjen Arnoldussen delen een fascinatie voor de onwaarschijnlijke carrière van hun voormalige collega. Hij was komiek, tv-kok, de stem van Beertje Paddington, kandidaat bij Dancing with the Stars en acteur in een serie waarin hij iemand speelt die president van Oekraïne wordt.

Op basis van speeches, interviews, liedjes van Zelensky’s cabaretgroep Kvartal 95 en nieuwe scènes van fictieve ontmoetingen tussen de spilfiguren van dit verhaal, wordt de mens achter de politicus getoond. Samen met het publiek wordt in deze komische vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon onderzocht wat die oorlog daar betekent voor ons hier.

Vrijdag 22 maart – 20.30 uur
Kaarten (€ 15,- incl. consumptie) via stadsgehoorzaal.nl

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →