Categorie├źn

Service

Staking: mogelijk uitval busritten RET

Staking: mogelijk uitval busritten RET
Nieuws

Staking: mogelijk uitval busritten RET

  • Redactie
  • 27-02-2023
  • Nieuws
Staking: mogelijk uitval busritten RET
REGIO - De komende tijd staakt een deel van het RET-buspersoneel met regelmaat, te weten vanaf morgen. Hierdoor kunnen reizigers te maken krijgen met uitval van ritten, meldt de RET. Trams en metro's rijden wel gewoon.

De vakbonden hebben de volgende stakingsdagen aangekondigd: dinsdag 28 februari, donderdag 2 maart, maandag 6 maart, woensdag 8 maart, vrijdag 10 maart, dinsdag 14 maart, woensdag 15 maart, maandag 20 maart, woensdag 22 maart, vrijdag 24 maart, woensdag 29 maart, donderdag 30 maart, maandag 3 april, woensdag 5 april en tot slot vrijdag 7 april.

De onzekerheid die de stakingen voor busreizigers veroorzaakt, is groot. Pas op de dag zelf is er inzicht in de stakingsbereidheid en kan de RET reizigers over de exacte gevolgen voor de dienstregeling informeren. "Dat betreuren we. Bij eerdere stakingen was het zo dat landelijk ongeveer vijftig procent van het streekvervoer kon blijven rijden. Omdat bij de RET slechts een deel van de buschauffeurs onder deze CAO vallen, was dit bij de RET zo'n zeventig procent." De buschauffeurs bij de RET vallen onder twee verschillende cao’s. De stakingsoproep van de bonden is daarom alleen op een deel van de RET-buschauffeurs van toepassing.

De verwachting is dan ook dat de meerderheid van de bussen rijdt, volgens de RET. Reizigers moeten rekening houden met een verstoorde busdienstregeling van de RET en andere busmaatschappijen. Het advies is om waar mogelijk voor tram of metro te kiezen.