Categorieën

Service

Steun gezocht voor islamitische basisschool

Steun gezocht voor islamitische basisschool
Onderwijs

Steun gezocht voor islamitische basisschool

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 20-07-2021
  • Onderwijs
Steun gezocht voor islamitische basisschool
VLAARDINGEN/SCHIEDAM/MAASSLUIS – Al zeven keer werd er een aanvraag ingediend maar even zo vaak afgewezen. Een achtste aanvraag zit er echter alweer aan te komen, en wie weet komt er dan binnen een paar jaar ook in Vlaardingen een islamitische basisschool. Meerdere keren is de aanvraag afgewezen omdat het aantal te verwachten leerlingen te laag bleek. Ook werd de aanvraag een keer afgewezen omdat niet alle benodigde gegevens waren aangeleverd.

Directeur Ali Kemal Kadi van islamitische basisschool Ababil in Schiedam doet nu een oproep op social media om een ouderverklaring te tekenen. Met genoeg steun maakt het islamitisch college dan meer kans om ook in Vlaardingen een nieuwe basisschool op te richten. En overigens ook één in Maassluis, een tweede Ababil islamitische basisschool in Schiedam en ook nog een islamitische middelbare school in Schiedam. 

Met name het verwachte aantal leerlingen dat naar een islamitische school in Vlaardingen zal gaan is van belang voor de beoordeling. Voor Vlaardingen geldt een wettelijke eis dat er binnen vijf jaar vanaf de start van een school 303 leerlingen naar deze school moeten gaan en vervolgens ook de vijftien jaar daarna. Om aan dit aantal leerlingen te komen berekende de stichting hoeveel leerlingen en naar verwachting uit Vlaardingen en Maassluis de school zullen gaan bezoeken. En volgens het college heeft Stichting Islamitisch College tot nu toe nog niet aangetoond dat er voldoende belangstelling voor de school zal zijn.