Categorieën

Service

Team JBC worstelt en verliest

Team JBC worstelt en verliest
Sport

Team JBC worstelt en verliest

  • Redactie
  • 29-01-2024
  • Sport
Team JBC worstelt en verliest

JEU DE BOULES - Vorig jaar promoveerde het eerste team van Jeu de Boules Club Vlaardingen (JBC) naar een hogere klasse na het behalen van het kampioenschap in de derde divisie. De net wat hogere tweede divisie is een stuk pittiger, er wordt veel geleerd, soms gewonnen of gelijkgespeeld maar vaker verloren.

Afgelopen zaterdag 27 januari ging het team van JBC naar Zuid Scharwoude om te spelen tegen Elza Boules. Die tegenstanders komen zelf uit Beverwijk, maar zij hebben geen bouledrome, een overdekte baan ,vandaar dat zij daar spelen. Na de koffie begon de wedstrijd om 12.00 uur met de duo’s, ofwel de doubletten. Het eerste duo met Rajan Chinnapann en Ria Bronsema won met 13-7. Het tweede duo met Tony van Wezenberg en Janus Crama had het moeilijker met trefzekere tegenstanders die hun ballen weg ‘tikten’. Kortom, er werd ‘dik’ verloren 2-13. En dat gold ook voor het duo Fred v/d Reijken en Robin Teijgeler die met 3-13 verloren.

De drietallen volgden en Janus Crama, Rajan Chinnapann en Ria Bronsema moesten zes punten incasseren voordat ze op stoom kwamen en uiteindelijk wonnen met 13-6. Fred v/d Reijken ,Robin Teijgeler en Jan Langerak redden het vervolgens in hun partij nét niet en verloren met 11-13.

Een tussenstand van 3-2 voor de tegenstander dus, en er kon nog gewonnen worden, maar dan moest alles meezitten en iedereen op de top van z’n kunnen spelen. Er volgden weer duo tegen duo en de eerste pot was hoopgevend: die wonnen Rajan Chinnapann en Ria Bronsema met 13-5. De twee volgende partijen werden echter verloren met respectievelijk 13-3 en 13-0 en met een eindstand van 3 gewonnen tegen 5 verloren partijen werd er naar huis gekoerst.

Wie zin heeft om de vaak behoorlijk spannende partijen live te zien in Vlaardingen is volgende week , op 3 februari, van harte welkom bij JBC Vlaardingen. Dan speelt het eerste team thuis tegen Les Mille Iles. Gestart wordt om 12.00 uur aan de Watersportweg 7.