Categorieën

Service

Terugblikboek Vlaardingen 750

Terugblikboek Vlaardingen 750
Nieuws

Terugblikboek Vlaardingen 750

  • Redactie
  • 16-05-2024
  • Nieuws
Terugblikboek Vlaardingen 750

VLAARDINGEN - De Stichting Vlaardingen 750 presenteerde woensdagavond 15 mei in de Stadsgehoorzaal een kleurrijk boek van meer dan honderd pagina’s, waarin het jubileumjaar sprankelend voorbijflitst. Burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen en John Massaar, de directeur van het Fonds Vlaardingen Schiedam e.o. kregen de eerste exemplaren uit handen van Leo Verhart, de covoorzitter van de Stichting Vlaardingen 750.

Burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen bedankte tijdens de feestelijke bijeenkomst iedereen voor het enthousiasme, de goede ideeën en de inzet: Hij is blij met het boek: “Het laat zien hoeveel activiteiten er waren en hoeveel mensen ervan genoten. Herinneringen om te koesteren. Het feestjaar zorgde voor verbinding en positieve energie en zo kunnen we Vlaardingen verder laten groeien en bloeien.”

Nieuwe evenementen

Cultuurwethouder Lianne van Kalken was enthousiast over de energie die het jubileumjaar losmaakte en noemde het een katalysator voor culturele activiteiten en evenementen. Ze vindt het heel mooi dat de gemeenteraad het evenementenbudget heeft verhoogd, zodat de gemeente succesvolle initiatieven ook na 2023 kan steunen: “Allerlei evenementen van Vlaardingen 750 komen dit jaar terug. We verheugen ons op de Stadskaravaan-festivals en op de tweede editie van de Kraanconcerten aan de Oude Haven. De scoutingverenigingen herhalen wegens succes het XL-Halloween-feest. En voor wie graag bezig is met sport en gezondheid, komt er weer een Urban Fit Festival. Ook is er nog subsidie beschikbaar voor decemberactiviteiten, die organisatoren tot 15 juni kunnen aanvragen.”

VlaarDINGEN Doen!

Citymarketeer Menno de Mol bouwt met Vlaardingen Partners verder op de fundamenten van het feestjaar. “Niet voor niets hebben wij de slogan van het feestjaar overgenomen in onze citymarketing: Kom VlaarDINGEN Doen! Het feestjaar maakt je als Vlaardinger trots op wat er in de stad is neergezet en biedt inspiratie om verder te bouwen aan een stad waarin altijd iets te doen is.”

Bij het Infopunt Vlaardingen van Vlaardingen Partners aan de Westhavenkade 53-A is een leuke herinnering aan het jubileumjaar te koop. De Mol: “Van de jubileumvlaggen van de stichting zijn door dagbesteding De Boei hippe tassen gemaakt en die kunnen mensen bij ons kopen voor €7,50.”

Ook het terugblikboek is verkrijgbaar bij het Infopunt Vlaardingen, voor €27,50. De opbrengst komt ten goede aan evenementen in Vlaardingen. De Stichting Vlaardingen 750 schenkt daarnaast een deel van de oplage aan organisaties en mensen die een evenement of activiteit organiseerden voor het jubileumjaar.

Naast het terugblikboek is er een film over het feestjaar. Deze is te zien op het YouTube-kanaal van de Stichting Vlaardingen 750. Ook het theatraal stadsspektakel Het Verhaal van Vlaardingen is daar terug te kijken.


Vlaardingen Partners

Westhavenkade 53a, Vlaardingen

Meer over Vlaardingen Partners →