Categorieën

Service

Testlocatie in sporthal Westwijk twee weken langer open

Testlocatie in sporthal Westwijk twee weken langer open
Gezond

Testlocatie in sporthal Westwijk twee weken langer open

  • Redactie
  • 28-05-2021
  • Gezond
Testlocatie in sporthal Westwijk twee weken langer open
VLAARDINGEN - Sinds woensdag 5 mei is er een tijdelijke testlocatie in sporthal Westwijk. Vanwege de goede opkomst en daarmee het succes van de testlocatie, heeft de GGD besloten deze twee weken langer open te houden. De testlocatie zou vrijdag 28 mei sluiten en blijft nu tot en met vrijdag 11 juni geopend. Elke dag laten zich gemiddeld meer dan 200 mensen op de locatie testen op het coronavirus. Ruim de helft daarvan zijn Vlaardingers. Testen helpt om besmettingen op te sporen.

Openingstijden
De testlocatie aan de Floris de Vijfdelaan 35 in Vlaardingen blijft open van maandag tot en met vrijdag 11 juni van 08.30 tot en met 16.00 uur. Met uitzondering van vrijdag 4 juni, dan is er een grote Rijksvaccinatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in de sporthal waardoor deze die dag niet beschikbaar is.

Inloop of met afspraak
Mensen kunnen zich laten testen met een afspraak via de GGD. Een afspraak maken kan via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Dit hoeft echter niet. Inwoners met klachten of die in contact zijn geweest met iemand die besmet is in hun omgeving, kunnen ook zonder afspraak terecht bij de testlocatie. De test is gratis en de uitslag is snel beschikbaar.  

Drempel verlagen
Met een testlocatie dicht bij huis wil de GGD de drempel tot het testen verlagen door inwoners de mogelijkheid te geven om zich dicht bij huis te laten testen. De tijdelijke testlocatie is overigens niet alleen bedoeld voor inwoners van de Westwijk, maar voor alle inwoners in onze regio.