Categorie├źn

Service

Tijdelijke testlocatie in sporthal Westwijk

Tijdelijke testlocatie in sporthal Westwijk
Gezond

Tijdelijke testlocatie in sporthal Westwijk

  • Redactie
  • 30-04-2021
  • Gezond
Tijdelijke testlocatie in sporthal Westwijk
VLAARDINGEN - Het aantal besmettingen met corona in onze regio is nog steeds hoog. Daarom opent de GGD Rotterdam-Rijnmond in een aantal gemeenten extra testlocaties. Een van die locaties is sporthal Westwijk in Vlaardingen. Vanaf woensdag 5 mei kunnen inwoners hier met of zonder afspraak terecht voor een gratis coronatest.

De testlocatie is open van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur en op feestdagen van 09.30-16.00 uur. Alleen op de openingsdag is testen mogelijk vanaf 10.00 uur. De testlocatie is geopend tot en met vrijdag 28 mei.    

Inloop of met afspraak
Mensen kunnen zich laten testen met een afspraak via de GGD. Een afspraak maken kan via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Dit hoeft echter niet. Inwoners met klachten of die in contact zijn geweest met iemand die besmet is in hun omgeving, kunnen ook zonder afspraak terecht bij de testlocatie. De test is gratis en de uitslag is snel beschikbaar.  

Drempel verlagen
Testen helpt om besmettingen op te sporen. Met een testlocatie dicht bij huis wil de GGD de drempel tot het testen verlagen door inwoners mét klachten, de mogelijkheid te geven om zich dicht bij huis te laten testen. De tijdelijke testlocatie is overigens niet alleen bedoeld voor inwoners van de Westwijk, maar voor alle inwoners in onze regio.