Categorie├źn

Service

Toekomstige brugpiepers bezoeken College Vos

Toekomstige brugpiepers bezoeken College Vos
Onderwijs

Toekomstige brugpiepers bezoeken College Vos

  • Isabella van der Waall
  • 16-11-2016
  • Onderwijs
Toekomstige brugpiepers bezoeken College Vos

Fotografie: Sharon Pfeiffer

VLAARDINGEN - Het aankomende schooljaar zullen in deze regio veel groep 8 leerlingen de basisschool verlaten. Om hen te helpen bij het kiezen voor een middelbare school die bij hun niveau aansluit, worden er door De Vlaardingse Openbare Scholengroep lessenmiddagen gehouden. Op dinsdag 15 november kwamen leerlingen van basisscholen uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis kennismaken met het onderwijs op Het College Vos (HCV).

De leerlingen werden in groepen rondgeleid door leerlingen van HCV. Op deze wijze konden de toekomstige brugpiepers een indruk krijgen hoe het is om verschillende vakken te volgen en van lokaal te wisselen. Zij kregen 3 verschillende proeflessen van 30 minuten om kennis te maken met het onderwijsaanbod dat onder andere bestaat uit lichamelijke opvoeding, mens & maatschappij, horeca, biologie, sport & dienstverlening, rekenen & wiskunde, cultuur, voertuigen techniek, kunstvakken, techniek, en economie & ondernemen. De leerlingen vonden het leuk een inkijkje te nemen bij HCV.

Op 24 januari zullen De Mavo Vos en Het Lyceum Vos hun lessenmiddag houden. Zie voor meer informatie devosvlaardingen.nl

Vlaardingse Openbare Scholengroep

Postbus 6040, Vlaardingen

Meer over Vlaardingse Openbare Scholengroep →