Categorie├źn

Service

Trefpunt sluit schermseizoen af

Trefpunt sluit schermseizoen af
Sport

Trefpunt sluit schermseizoen af

  • Jan Buijsse
  • 19-07-2019
  • Sport
Trefpunt sluit schermseizoen af

fotografie: Jan Buijsse

SCHERMEN - Schermvereniging Trefpunt heeft op ludieke wijze het schermseizoen 2018/2019 afgesloten. Bij de jeugd mochten ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s enz. meedoen met een schermles. De jonge schermers konden zo in de praktijk laten zien wat deze sport inhoudt. Heel enthousiast deden ze moeilijke en minder-moeilijke oefeningen voor. De een pakte het gemakkelijk op, de ander had er wat meer moeite mee.

Belangrijkste was natuurlijk dat het een leuk evenement zou worden. De leus van Trefpunt is dan wel ‘Vechtlust vanuit een Sportieve Geest’, maar dat sluit gezelligheid niet uit. En daar is Trefpunt ook sterk in. Ondanks de temperatuur werd er hard gewerkt en vooral ook gezweet. Bij de senioren kwamen de cowboyhoeden voor de dag voor het Rodeoschermen. Gezeten op twee turnkasten en met een cowboyhoed bovenop het masker konden ze met degen dan wel sabel op bijzondere wijze een partijtje schermen.

De senioren deden hun uiterste best om te treffen zonder zelf geraakt te worden. Handicap hierbij is dat je min of meer gefixeerd op de kast zit en bijvoorbeeld niet een snelle pas achterwaarts kunt maken. Maar ook hier ging het om het plezier en de sportieve geest en ze lieten zich dus niet echt op de kast jagen. 

Gedurende de schoolvakantie wordt er niet geschermd. Het nieuwe seizoen begint op 3 september.