Categorieën

Service

Trip door de geschiedenis van de Vlaardingse Melkvaart

Trip door de geschiedenis van de Vlaardingse Melkvaart
Uit

Trip door de geschiedenis van de Vlaardingse Melkvaart

  • Redactie
  • 27-06-2022
  • Uit
Trip door de geschiedenis van de Vlaardingse Melkvaart
VLAARDINGEN - Vlaardingen werd bekend als visserijstad, maar rondom de stad waren vele boerderijen waar melk een grote rol speelde. Het speciale arrangement Rondje Melk houdt de geschiedenis van de Vlaardingse Melkvaart levend. 

Heeft u al plannen voor zaterdag 2 juli? Wordt het wandelen? Of gaat u liever varen? Of misschien dacht u wel aan een museumbezoek. De Vlaardingse Fluisterboot, het melkmuseum De Zonnehoeve, het ServiceTeam Vlaardingen en Museum Vlaardingen hebben de krachten gebundeld. Samen hebben zij een unieke melktocht georganiseerd. 

Het Rondje Melk start zaterdag om 10.30 uur en duurt tot ca. 14.45 uur. Die start is in het Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade. Samen met een gids wandelt u vervolgens naar de Vaartweg, waar u aan boord stapt van de Vlaardingse Fluisterboot Andante. Na een mooie tocht langs de prachtige hooilandjes van de Vlietlanden wordt u afgezet bij het melkmuseum De Zonnehoeve, één van de oudste boerderijen die in ons gebied bewaard is gebleven. Hier leert u van alles over de rijke geschiedenis van de Vlaardingse Melkvaart. Na dit bezoek brengt de Andante u weer terug naar het centrum van Vlaardingen. Een tocht via de Vlaardinger Driesluizen die eindigt bij de Westhavenplaats. Vanaf deze afmeerplaats wandelt u op eigen gelegenheid terug naar Museum Vlaardingen. 

Meer informatie en kaartverkoop
Kijk voor meer informatie op www.srvv.nl/rondjemelk merk. Daar leest u ook hoe u kaartjes kunt bestellen.

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →