Categorie├źn

Service

Tweede editie Vlaardingsch Open groot succes

Tweede editie Vlaardingsch Open groot succes
Sport

Tweede editie Vlaardingsch Open groot succes

  • Redactie
  • 26-09-2023
  • Sport
Tweede editie Vlaardingsch Open groot succes

VLAARDINGEN - Op vrijdag 22 september vond de tweede editie van het Vlaardingsch Open golftoernooi voor amateurs plaats. De kampioen van vorig jaar, Edwin Kolsteren, is daarin van zijn troon gespeeld door Ab Bruinekool, die maar liefst 41 stablefordpunten wist te behalen. Ab mag nu een jaar lang het felbegeerde kampioenscolbertje dragen.

Uit het deelnemersveld van vorig jaar, aangevuld met enkele nieuwe spelers, wist Abel Hoornweg als organisator van dit toernooi - met hulp van enkele golfvrienden - 32 Vlaardingse golfers aan de start te krijgen op Rhoon Golfcenter. Dat dit Vlaardings toernooi niet is gehouden op golfbaan Broekpolder kwam overigens, doordat enkele bestuursleden van Broekpolder er geen toestemming voor wilden geven. ,,Wat daar nou de reden voor is, is ons als organisatie nog steeds een raadsel. Maar een beetje teleurstellend is die houding van Broekpolder natuurlijk wel'', aldus Hoornweg. ,,Gelukkig konden we wederom naar Rhoon Golfcenter uitwijken, waar we met dit gezelschap wel welkom waren'', legt hij uit.

Verdeeld over tien flights gingen de heren tussen 12.00 en 12.30 uur van start. Hoewel het de dagen ervoor flink had geregend bleef het deze hele middag droog en was iedereen tegen 18.00 uur terug in het clubhuis. Zoals dat gaat, werd daar onder het genot van een hapje en drankje nog uitgebreid en gezellig over ieders spel nagepraat.

Na de nodige hapjes en drankjes konden de spelers van een buffet genieten en volgde de prijsuitreiking. Zo waren er prijzen voor onder andere de longest, de neary en de meeste birdies. Geassisteerd door zijn vrouw Joyce maakte Hoornweg de vele verschillende prijswinnaars bekend. Uiteindelijk werd de kampioen van 2023 bekend gemaakt. Edwin Kolsteren, kampioen van vorig jaar, hees de nieuwe kampioen Ab Bruinekool in het kampioenscolbert en reikte de wisseltrofee aan hem uit. Zoals het een kampioen betaamt dankte Ab de organisatie en de vele sponsors.

Van een heuse traditie kan nu nog niet worden gesproken. Maar het is de intentie van de organisatoren om het wel te laten worden. Niet in de laatste plaats vanwege het enthousiasme van de deelnemers. ,,Graag tot volgend jaar'', riep de nieuwe kampioen, wat met applaus door een ieder werd bevestigd.