Categorieën

Service

Verduurzamen via overwaarde woning

Verduurzamen via overwaarde woning
Wonen

Verduurzamen via overwaarde woning

  • Ingezonden mededeling
  • 13-07-2023
  • Wonen
Verduurzamen via overwaarde woning
VLAARDINGEN - Er wordt de laatste tijd veel geschreven over verduurzaming. Ook in diverse praatprogramma’s op tv wordt dit thema veel besproken. Dat komt in eerste plaats door de enorme stijging van gas- en elektra prijzen. Door deze stijgende energielast, komt het verduurzamen (isoleren) nu in een enorme stroomversnelling. Waar ca. 30 jaar geleden de eerste eigenaren zonnepanelen gingen plaatsen (de pioniers), zie je nu in het straatbeeld veel zonnepanelen op de daken. Zeker de laatste paar jaar neemt het rendement van zonnepanelen enorm toe, waardoor, afhankelijk van het aantal zonnepanelen en het elektraverbruik, je energielast veel lager wordt of zelf nihil. En dat is interessant.

Ook bij het kopen en verkopen van een woning komt verduurzaming snel ter sprake. De hoogte van een energielabel speelt direct een rol in de maandelijkse lasten. Immers bij een A label (duurzaam) heb je lagere maandlasten dan bij een G label (niet duurzaam). Het verduurzamen van een woning is dan ook een belangrijk thema.

Als makelaars komen wij de volgende verduurzamingstoepassingen het meeste tegen:
- extra isolatie of beter isoleren van de woning (dak, gevels, kruipruimte);
- zonnepanelen plaatsen;
- plaatsen van HR++ glas, of zelfs HR +++ glas;
- installeren warmtepomp of hybride pomp.

Wij merken dat kopers veel vragen stellen als: 'Is de woning verduurzaamd?' en 'Wat voor energielabel heeft de woning?' Ook zien wij dat woningen met een hoger energielabel gemiddeld sneller worden verkocht en ook tegen een hogere koopsom.

Het loont dus om je woning (beter) te isoleren/te verduurzamen. Je kunt de overwaarde gebruiken om je woning te verduurzamen. 3D Makelaars maakt hiervoor een taxatierapport en vermeldt de verduurzaming in het rapport, waarna de bank of geldverstrekker met tussenkomst van de financieel adviseur en soms ook de notaris het bedrag aan je overmaakt. Je dient dan wel de offerte en/of factuur te tonen van de verduurzamingswerkzaamheden.

Wil je verduurzamen?
Heb je vragen over het laten opstellen van een taxatierapport om verduurzamingstoepassingen mee te financieren, neem dan contact op met 3D makelaars via 010 - 427 77 88. We voorzien je graag van advies.

3D Makelaars
Olivier van Noortlaan 108
010 - 42 777 88
[email protected]
www.3dmakelaars.nl