Categorieën

Service

Van de haven tot bij mij thuis

Van de haven tot bij mij thuis
Uit

Van de haven tot bij mij thuis

  • Redactie
  • 25-09-2023
  • Uit
Van de haven tot bij mij thuis

VLAARDINGEN - Vanzelfsprekend vindt de Bibliotheek de Plataan het belangrijk dat kinderen leesplezier krijgen, hebben en houden. Door plezier in het lezen ontwikkelen kinderen hun woordenschat, hun verbeeldingskracht en hun inlevingsvermogen. Maar dat niet alleen. Het is ook belangrijk dat kinderen leren om logisch en kritisch na te denken, te analyseren en problemen op te lossen. 21e eeuwse vaardigheden die ervoor zorgen dat kinderen zich in de informatiesamenleving verder kunnen ontwikkelen. Daarom organiseert de Bibliotheek de Plataan – Vlaardingen ook, naast leesbevorderingsactiviteiten ook andere activiteiten die je misschien niet bij een bieb zou verwachten…

Voorleesfeest in de Heemtuin

Voor alle kinderen van 3-7 jaar is er woensdag 4 oktober een voorleesfeest in de blokhut van de Heemtuin. Kinderen doen, denken, bewegen en zingen bekende liedjes mee. Kinderen kunnen hun eigen droomhuis knutselen of een mooi droomhuis maken voor de moeder van Pats, de hoofdpersoon uit “Mijn huis is jouw huis”, het door Yvonne Jagtenberg geschreven prentenboek van de Kinderboekenweek.

Het is voor kinderen van 3-7 jaar op woensdag 4 oktober in de Heemtuin Vlaardingen-Westwijk en duurt van 15.00-16.00 uur.

Workshop Minecraft

Wist je dat Rotterdam de grootste haven van Europa heeft? En dat Nederland rijk is geworden door het werken op het water? Beroemde zeevaarders, ontdekkingsreizigers en baggeraars zouden niets zijn zonder hun schip en een goede haven. Maar wat komt er nou allemaal kijken bij het aanleggen van een haven, vroeger en nu? Tijdens deze workshop krijg je de kans om je eigen haven te bouwen. Je leert meer over havens en je kunt je al je creativiteit kwijt!

Het is voor kinderen vanaf 9 jaar op donderdag 5 oktober, bibliotheek Holy, Koninginnelaan 773 en op vrijdag 6 oktober, centrale bibliotheek, Waalstraat 100 en duurt van 16.00-18.00 uur.

Kinderboekenfeest

Jaarlijks terugkerend leesfestijn in de Bibliotheek In een circuit ontmoet je vier beroemde schrijvers: Arend van Dam, Marcel van Driel, Marlies Slegers en Michael Reefs. Dit jaar is het thema Bij mij thuis. Je kunt deze schrijvers het lijf van het hemd vragen over hoe het ben thuis is. En da’s vast anders dan bij ons…

Het Kinderboekenfeest is voor kinderen van 6 tot 9 jaar op zaterdag 7 oktober in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100 en duurt van 10.30-14.00 uur.

Voor alle activiteiten geldt dat ze gratis zijn, maar dat het wel fijn is als we weten dat je komt. Meldt je daarom aan via de website: www.debibliotheekdeplataan.nl/agenda of stuur een mail naar [email protected] of bel met de klantenservice op 085 043 6741 of ga langs in één van de vestigingen om je daar aan te melden.


Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →