Categorieën

Service

Vandaag: Snuffelmarkt, benefietconcert, buien en zon

Vandaag: Snuffelmarkt, benefietconcert, buien en zon
Uit

Vandaag: Snuffelmarkt, benefietconcert, buien en zon

  • Redactie
  • 16-06-2024
  • Uit
Vandaag: Snuffelmarkt, benefietconcert, buien en zon

VLAARDINGEN - De rubriek Agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar [email protected] U vindt de rubriek agenda altijd op de voorpagina.

Snuffelmarkt

Wat we onder de aandacht willen brengen is een Snuffelmarkt op het Veerplein, die er iedere eerste en derde zondag is. Daar staan vandaag vanaf 12.00 uur kramen waar je nog weleens bijzondere spulletjes op de kop kan tikken. En uit ervaring weten we dat afdingen ook een optie is. U spaart in ieder geval parkeergeld uit vandaag want parkeren is op zondag gratis op straat.

Benefiet in de Kroepoekfabriek

Op zondag 16 juni wordt er een benefietconcert georganiseerd voor de Vlaardingse Muziekfabriek. Helaas is er een minder vrolijke reden voor dit samenkomen; afgelopen december is Perry Solleveld overleden. Perry was oprichter van de Muziekfabriek en runde deze organisatie tot aan zijn dood. Muzikanten en bekenden van de Muziekfabriek organiseren op 16 juni ‘Punken voor Per’ om geld in te zamelen voor het Vlaardingse oefenruimtecomplex. Demolition 4 en BCP komen eenmalig weer bij elkaar en spelen deze middag oldschool punk. DJ Okkie draait de avond aan elkaar, dus neem vooral een plaat mee die je aan Perry doet denken!

Muziekfabriek

Dit concert is een benefiet voor de Muziekfabriek, georganiseerd door de bands op de line-up. Het belangrijke oefenruimtecomplex in Vlaardingen verkeert helaas in wat zwaarder weer: het pand kan wel een opknapbeurt gebruiken en er is apparatuur dat gerepareerd moet worden. De partner van Per, Jeannet, trekt de kar momenteel in haar eentje. De muzikanten achter dit benefiet geven haar graag een steuntje in de rug. De opbrengst van de ticketverkoop gaat daarom naar de Muziekfabriek!

Meer info vind je hier 

Dit weekend zouden er nog wat meer evenementen plaatsvinden, maar het weer gooide roet in het eten. Parkzicht Outdoor bijvoorbeeld, dat op zaterdag 15 juni bij de Krabbeplas een feestje moest zijn werd eerder al afgelast. En ook optredens op het Stadsstrand met de ‘oer-Vlaardingse’ band De Vaart was gisteren vervallen. Tenslotte geldt dat ook voor de Vaderdageditie van een festivallunch bij de Vreemde Vogel aan de rand van de Westwijk.


Iets anders de komende tijd?

Je kunt natuurlijk ook gewoon rustig aandoen en je misschien al een beetje verheugen op allerlei activiteiten en voorstellingen die binnenkort plaatsvinden. Zo speelt Toneelvereniging Varia op 28 en 29 juni het stuk In de Vlaamsche Pot in KADE 40. Je kaarten kun je HIER bestellen.

Liefhebbers van dans komen deze maand aan hun trekken in de Stadsgehoorzaal met een grootse voorstelling van Dansschool Dance Point & Celtic Swing. Twee keer zelfs, want zoveel voorstellingen zijn er op zaterdag 22 juni: om 11.00 uur en 14.30 uur. Kaarten bestel je bestel je via www.stadsgehoorzaal.nl 

Vandaag wordt het verder een graad of 17, vallen er nog wel wat buien en met mogelijk onweer, maar laat ook de zon zich nog zien.