Categorieën

Service

Vandaag wordt er gezongen voor vrede

Vandaag wordt er gezongen voor vrede
Nieuws

Vandaag wordt er gezongen voor vrede

  • Redactie
  • 24-02-2024
  • Nieuws
Vandaag wordt er gezongen voor vrede

VLAARDINGEN -

Vandaag wordt er in Vlaardingen gezongen voor Vrede. Twee jaar de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne zijn de aanleiding en de reden. Daarbij wordt ook gedacht aan de vele oorlogen wereldwijd en daarom wordt er gezongen voor wereldwijde Vrede. Iedereen kan meedoen Vrijdagavond waren zijn er zo'n 140 aanmeldingen, dat belooft al een geweldig koor te worden. Vandaag is het spontaan aanhaken. Er wordt gezongen in de Lucakerk Hoogstraat 26 , binnen - in een warm intieme en sfeervolle ruimte - dus laat de eventuele regen je zeker niet tegenhouden om vandaag ook mee te zingen. Je bent van harte welkom je stem te laten horen!


De muziek wordt ter plekke aangeleerd., je mag dus geheel onvoorbereid mee komen doen. De tekst en muzieknoten worden geprojecteerd op een scherm en alles wordt ook uitgebreid voorgezongen en voorgespeeld op de vleugel. In heel korte tijd klinkt zo een prachtig koor, gegarandeerd.

De middag is een initiatief van PAX Ambassade van Vrede – Vlaardingen. Lokaal Amnesty – De Windwijzer en Platform Ander Vlaardingen sloten aan.. Allen delen de zorgen over de oorlogen wereldwijd, zoals nu in Oekraïne en in Gaza.

Aanvullend op het samen zingen komt vanuit de organisatoren onderstaande uitnodiging:
"Het uur voorafgaand aan de zangmiddag is er de mogelijkheid om je verlangen naar vrede, naast hoorbaar, ook zichtbaar te maken. In Stiltecentrum De Driepas (naast de Lucaskerk) of op het kerkplein is ruimte om een bloem neer te leggen, een kaarsje aan te steken, een plantje weg te zetten of je gevoel met een ander symbool te uiten.
]
WANNEER:
Vandaag zaterdag 24 februari.

WAAR:
Lucaskerk Vlaardingen - Hoogstraat 26.

PROGRAMMA:
13.00 - 14.00 uur: gelegenheid voor herdenken.
vanaf 13.30 uur: deuren open van de Lucaskerk om alvast een plekje te zoeken.
14.00 - 16.00 uur: Zingen met tussendoor een pauze met koffie, thee.
Vanaf 16.00 uur: nazit met hapjes.