Categorieën

Service

Vlaardingse fotografen schieten voor Oekraïne

Vlaardingse fotografen schieten voor Oekraïne
Nieuws

Vlaardingse fotografen schieten voor Oekraïne

  • Redactie
  • 17-04-2022
  • Nieuws
Vlaardingse fotografen schieten voor Oekraïne
VLAARDINGEN - Op initiatief van Nancy Slegtenhorst heeft een aantal Vlaardingse topfotografen foto’s beschikbaar gesteld om te verkopen voor hulp aan Oekraïne. De opbrengst gaat linea recta naar de Stichting Spoetnik, die al jaren humanitaire hulp voor dit nu extra zwaar getroffen land verzorgt. De foto’s zijn te bezichtigen in Museum Vlaardingen van 19 april tot en met 1 mei. In die periode is de tentoonstelling gratis te bezoeken. Op 30 april is er een veiling waarbij de werken bij opbod worden verkocht. 

Nancy werd ongelukkig van de oorlog in de Oekraïne. Ze startte een actie waarbij fotografen werden gevraagd om werken ter beschikking te stellen, om zo geld te verzamelen voor extra hulp. ,,Stichting Spoetnik is bij uitstek een prachtig middel om de inwoners van het land te helpen''; zegt Nancy. ,,Men bewijst al jaren een betrouwbare partner te zijn.'' 

De beschikbare foto’s, alle in en rond Vlaardingen geschoten, zijn afgedrukt op het formaat 120 bij 80 cm of 60 bij 40 cm/50 bij 50 cm. ,,We garanderen dat de gehele, maar dan ook de gehele opbrengst naar Spoetnik gaat'', benadrukt de initiatiefnemer. ,,Spoetnik heeft ook de ANBI-status, dus de investering mag met de belasting worden verrekend.'' 

Bij de veiling worden de werken verkocht aan de hoogstbiedende. De geïnteresseerde koper (en sponsor) kan ook vooraf een minimum en een maximum bod uitbrengen; het laagste bod wordt het startbod en het hoogste de maximale prijs die op de veiling wordt gegarandeerd.  

Van het aanbod is een catalogus gemaakt die bij Nancy kan worden opgevraagd. Daarin staan thumbnails van de foto’s met specificaties. Ook is er een website waar u een kijkje kunt nemen: www.vld4ukrainepictures.nl en een Facebookpagina: Vld4Ukrainepictures. 

Meer informatie kunt u opvragen bij Nancy Slegtenhorst: [email protected].

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →