Categorieën

Service

Verbazing over uitnodiging aan winkeliers Hoogstraat

Verbazing over uitnodiging aan winkeliers Hoogstraat
Winkelen

Verbazing over uitnodiging aan winkeliers Hoogstraat

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 25-09-2022
  • Winkelen
Verbazing over uitnodiging aan winkeliers Hoogstraat
VLAARDINGEN – Wie een pand bezit aan de Hoogstraat met een winkelbestemming ontving afgelopen tijd een uitnodiging voor een bijzondere bijeenkomst. Die vindt plaats op donderdag 29 september en gaat vooral over het ombouwen van een pand met een winkelbestemming naar woonbestemming. En over de mogelijkheid om hier subsidie voor te krijgen. De uitnodiging is afkomstig van Marian Langbroek, die vanaf begin dit jaar ingehuurd is door de gemeente als transitiemanager 

We schreven al eerder over het kernwinkelgebied dat de gemeente voor ogen heeft. Het moet allemaal wat compacter en winkels van de Hoogstraat Noord (tussen Korte Hoogstraat en Lucaskerk) en Hoogstraat Zuid (tussen Liesveldviaduct en Markt) moeten bij voorkeur zoveel mogelijk verkassen richting het Liesveld, de Korte Hoogstraat en het Veerplein. Transitiemanager Marian Langbroek moet daarbij zoveel mogelijk winkeliers over de streep trekken. Dat lijkt nog niet heel erg te lukken, alleen een speelgoedwinkel is net verhuisd van de Hoogstraat Zuid naar het Liesveld. Enkele andere winkels zijn op eigen gelegenheid verplaatst en hebben daarbij (vrijwel) geen ondersteuning van de gemeente gehad. Laat staan subsidie. Daarbij gaat het om enkele winkels in de Fransenstraat en dat valt dan net weer buiten het kernwinkelgebied.

Transitiemanager Marian Langbroek is in ieder geval iedere donderdag in het centrum van Vlaardingen aanwezig  om met winkeliers, gemeente en pandeigenaren te praten. En op donderdag 29 september is er dus de centrale bijeenkomst. Daar is inmiddels via social media en via vragen van raadslid Ron Boers namens de fractie van Heel de Stad behoorlijk wat kritiek op gekomen. De bijeenkomst vindt namelijk plaats tussen 15.00 uur en 16.30 uur. Ron Boers vraagt zich dan ook af of de gemeente enig idee heeft op welke tijden winkels doorgaans geopend zijn. En of diezelfde gemeente beseft dat veel kleine ondernemers vaak zelf in hun zaak staan. Even de boel dichtgooien is er dan ook niet bij. Boers ondertekent zijn vragen tenslotte met “met steeds meer verbazing” en vraagt zich af of de gemeente nog steeds vindt dat ze goed communiceert met belanghebbenden. Op social media is de verzuchting onder meer: “Welke beginnende ondernemer zit er nou te wachten op een groot pand met een te hoge huur op het Liesveld als hij/zij een betaalbaar pandje kan huren of kopen op de Hoogstraat?”