Categorie├źn

Service

Vermissing 94-jarige vrouw loopt met sisser af

Vermissing 94-jarige vrouw loopt met sisser af
112

Vermissing 94-jarige vrouw loopt met sisser af

  • Redactie
  • 02-09-2022
  • 112
Vermissing 94-jarige vrouw loopt met sisser af

fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN - Als je vanaf ‘s-middags al geen contact meer kunt krijgen met je 94-jarige moeder, vervolgens naar haar huis rijdt en daar handtas, rollator, medicijnen en jas aantreft, maar geen moeder, dan belooft dat weinig goeds. En toch kent dit verhaal een feestelijk einde. De 94-jarige Indische dame werd als vermist opgegeven en in de buurtapp werd opgeroepen een zoekactie op touw te zetten. Ook is alarm geslagen via Burgernet. De vrouw was in de loop der tijd wat vergeetachtig geworden, en omdat zij twee weken geleden haar schoondochter is verloren, bestond de angst dat ze erg verward zou kunnen zijn. De brandweer is gevraagd om de omgeving met een drone te verkennen en aangezien er in de nabijheid van de woning een sloot is werd gevreesd voor het ergste.

Maar toen de brandweer net de straat inreed, en de kleinzoon de buurt per fiets wilde gaan doorzoeken kwam rond middernacht een auto de straat inrijden met -naast de chauffeur- twee Indische dames die het heel erg gezellig hadden gehad. Het portier werd vol verbazing opengetrokken door de familie, en nadat de eerste emoties geprojecteerd waren op ‘moeder’, kwam het ware verhaal boven water.

Haar 88-jarige vriendin was jarig en had getrakteerd op een etentje in Hendrik Ido Ambacht. Vol enthousiasme verhaalde zij over de overgebleven porties Nasi Rames, Babi Pangang en de bami tegenover de inmiddels zeer hongerige agenten, die vanwege de zoektocht al even in de weer waren. Beide dames hadden in eerste instantie niet echt door welke angsten de familie had doorstaan. Na het uitwisselen van alle emoties sloot het feestvarken af met de woorden: ‘het is een geluk mij te mogen kennen’. Binnenkort gaan de dames weer op stap, maar voor alle zekerheid zijn er nu alvast telefoonnummers uitgewisseld met de rest van de familie.