Categorieën

Service

VFC vult zondagteams aan met eigen kweek

VFC vult zondagteams aan met eigen kweek
Sport

VFC vult zondagteams aan met eigen kweek

  • Redactie
  • 03-06-2021
  • Sport
VFC vult zondagteams aan met eigen kweek
VLAARDINGEN - Het zondagvoetbal heeft het in den lande moeilijk, maar niet bij VFC. Ook aankomend seizoen zal de voetbalverenigng uit Ambacht twee zondagelftallen in competitie brengen. Die bestaan bovendien 'vrijwel geheel' uit zelfopgeleide spelers. Vrijwel de gehele zondagselectie blijft in tact, aangevuld met enkele gerichte versterkingen. 

VFC is er trots op dat de selecties vooral uit spelers bestaan die zelf zijn opgeleid. Waar het voorjaar door veel verenigingen wordt gebruikt om spelers van buitenaf aan te trekken om hun selectie voor het aankomend seizoen op peil te brengen, wordt er bij VFC met name intern naar aanvulling voor de selectie-elftallen gezocht. Zodoende zullen ook aankomend seizoen opnieuw enkele spelers de overstap maken vanuit de jeugdopleiding. Het gaat om Mats Broek en Daan Bosch, die van VFC JO19-1 naar VFC (Zo) gaan. De jeugdopleiding van VFC levert hiermee opnieuw twee ruwe diamanten af. Verder komt Bram van Rij komt over van de VFC-zaterdagselectie; hij doorliep eveneens de gehele jeugdopleiding van VFC. Robin Hos is de enige aanwinst zonder VFC verleden. De doelman is echter geen onbekende voor VFC; hij komt over van Kethel-Spaland (Zo) en heeft een verleden bij stadsgenoot Victoria'04 en de oud-buurman, het vroegere RKWIK.

De zondagselectie gaat afscheid nemen van Casper Ketting. "We bedanken de ervaren doelman voor de bewezen diensten de afgelopen seizoenen", aldus de mededeling van VFC.