Categorie├źn

Service

Victoria'04 boekt knappe overwinning

Victoria'04 boekt knappe overwinning
Sport

Victoria'04 boekt knappe overwinning

  • Redactie
  • 02-04-2023
  • Sport
Victoria'04 boekt knappe overwinning
VLAARDINGEN - In een spannend en doelpuntrijk duel scoorde Victoria’04 op de momenten, waarop Vierpolders dacht terug te komen van een achterstand. Topscorer Nailey Girigorie scoorde zijn  honderdste doelpunt in officiële wedstrijden, waarin hij voor de Vlaardingse club is uitgekomen.

Na de kalknacht verkeerde Vierpolders in de feestelijke 1 april-viering, dat elk jaar in Brielle plaatsvindt. De vrolijke stemming weerhield de bezoekers er niet van om een goede pot voetbal op de kunstmaat te leggen. Het spel golfde over en weer en de balvaardige voorhoede van de Briellenaar bezorgde de verdediging van Victoria'04 veel werk. De thuisclub zocht in de snelle omschakeling de kortste weg naar het doel van Vierpolders, dat ruim een kwartier stand hield. Schoten van Jur de Visser, Nailey Girigorie en Riligilio Ramsubagh gingen rakelings naast het doel van de Brielse tegenstander 

Uiteindelijk zette Jelle Blankestijn Victoria'04 op een 1-0 voorsprong met een geplaatste kopbal uit een voorzet van Jur de Visser. Aan de overzijde moest Victoria'04 alert blijven om niet te worden verrast. De thuisploeg verdubbelde de voorsprong, nadat een schot van Roy Meerten werd gelost door de doelman van Vierpolders. Nailey Girigorie was er als de kippen bij om de 2-0 aan te tekenen, tevens zijn 100ste doelpunt in het shirt van Victoria'04. In deze stand kwam geen wijziging meer tot aan de rust mede door enkele goede reddingen van de beide doelmannen. 

In de tweede helft ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. Twee aanvallend ingestelde ploegen, die keer op keer hun doelpogingen zagen stranden. Doelman Jochem van der Hoff behoedde Victoria'04 voor tegentreffers met enkele goede reddingen. Uit weer een goed opgezette aanval van Victoria'04 kwam de bal in de voeten van Roy Meerten, die zijn directe tegenstander wist uit kappen om fraai af te ronden: 3-0. 

Vierpolders rechtte nogmaals de rug en zette alles op de aanval. Dit leverde vrij snel het gewenste resultaat op. De verdediging van Victoria'04 werd op snelheid geklopt bij een counter, waaruit fraai werd gescoord: 3-1. Het liet zich even aanzien, dat Vierpolders terug zou komen in de wedstrijd, want bleef jagen op een treffer. Maar verwaarloosde enigszins de achterhoede door het aanvallende spel, waarvan Victoria'04 profiteerde. Riligilio Ramsubagh werd de diepte ingestuurd en vervolgens de bal breed lag op Roy Meerten, die beheerst afrondde: 4-1. 

In de slotfase beplde Vierpolders uit een snelle tegenaanval de eindstand op 4-2.