Categorie├źn

Service

Victoria'04 wint verrassend eigen minitoernooi

Victoria'04 wint verrassend eigen minitoernooi
Sport

Victoria'04 wint verrassend eigen minitoernooi

  • Arie Noordhoek
  • 29-08-2022
  • Sport
Victoria'04 wint verrassend eigen minitoernooi
VLAARDINGEN - Voor de eerste keer werd bij Victoria’04 een minitoernooi georganiseerd voor eerste elftallen met deelname van DVO’32, CION en VFC (za.). Het evenement werd een groot succes want door iedereen op prijs gesteld. Na de loting werden er twee halve finales (twee keer 25 minuten) te worden gespeeld, namelijk DVO’32-VFC (uitslag 0-1) en Victoria’04-CION. Beide wedstrijden verliepen in een goede sfeer. In de slotfase van de gelijk opgaande wedstrijd tegen DVO’32 wist VFC de trekker over te halen om zich te plaatsen voor de finale.

In de 'burenruzie' tussen Victoria’04 en CION bleef de brilstand ongewijzigd ondanks enkele goede mogelijkheden voor CION. Victoria’04 hield knap stand en was bij counters een paar gevaarlijk voor het doel van CION. Uiteindelijke diende er strafschoppen genomen te worden om te bepalen, wie de finale mocht spelen. De loterij werd enigszins verrassend gewonnen door Victoria’04.

De wedstrijd om de derde en vierde plaats werd door DVO’32 gebruikt om enkele spelers de kans te geven zich te bewijzen in het eerste elftal. Het sterkere CION bouwde een veldoverwicht op en scoorde twee keer uit snelle tegenaanvallen.

De finalewedstrijd Victoria’04-VFC werd een echte derby, want beide rivalen speelden voor de volle winst. Het boeiende duel, dat door vele toeschouwers werd bijgewoond, eindigde in een 2-0 overwinning voor de thuisclub door treffers van Chris Bruurmijn en Jur de Visser. VFC zocht volop de aanval, maar liep zich telkens vast in de hechte defensie van de thuisclub. Het organiserende Victoria’04 verraste vriend en vijand door beslag te leggen op de wisselbokaal.