Categorieën

Service

Victoria'04 speelt gelijk en gaat voor nacompetitie

Victoria'04 speelt gelijk en gaat voor nacompetitie
Sport

Victoria'04 speelt gelijk en gaat voor nacompetitie

  • Arie Noordhoek
  • 26-05-2024
  • Sport
Victoria'04 speelt gelijk en gaat voor nacompetitie

VLAARDINGEN - VOETBAL - Tegenstander Lyra wist zich voor de wedstrijd gisteren verzekerd van het behoud van het derde klasserschap. Victoria’04 had zich theoretisch gezien geplaatst voor de nacompetitie om promotie en kon zelfs een kleine nederlaag oplopen.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het spel golfde over en weer. Lyra zocht het doel van Victoria'04 met enkele ongevaarlijke afstandsschoten. Aan de overzijde was topscorer Nailey Girigorie dicht bij de openingstreffer voor Victoria'04, maar stuitte tot twee keer toe op de goede doelman van Lyra.

Na 10 minuten in de tweede helft kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Doelman Jochem van der Hoff verkeek zich op een hoge voorzet, waarvan een speler van Lyra profiteerde en koppend de geboden kans afrondde. Victoria liet zich niet zomaar naar een nederlaag spelen en zocht waar mogelijk de aanval. Lyra wist de thuisploeg op afstand te houden. Het was lang wachten op de gelijkmaker voor de Vlaardingse formatie. In de 88ste minuut pikte invaller Joey Fastenau de bal op op het middenveld en speelde Oscar Knecht aan. De aanvoerder van Victoria'04 omspeelde zijn directe tegenstander om de bal vanaf de achterlijn scherp voor te zetten. Via een kluts met de doelman van Lyra rolde de bal tergend langzaam door parallel aan de doellijn, waarna een verdediger van de bezoekers het leer in eigen doel werkte: 1-1. De laatste minuten brachten geen wijziging meer in de stand.

Victoria'04 weet zich verzekerd van de nacompetitie en ontvangt over een week Overmaas.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bart van der Hoeven, Bob Planken, Nick Rutten, Michel Blok (73: Kynan Bruce), Jur de Visser (64: Remco van der Laan), Joey van der Zouwen (64: Rilgilio Ramsubagh), Oscar Knecht, Roy Meerten (73: Owen Passon), Nailey Girigorie, Colin Pleijsier (85: Joey Fastenau).