Victoria'04 zet Meeuwenplaat aan de kant

• 14-04-2024

VLAARDINGEN - Het liet zich niet aanzien, dat Victoria’04 een ruime overwinning zou gaan behalen op Meeuwenplaat. Beide ploegen begonnen enigszins behoedzaam aan de wedstrijd en kozen waar mogelijk voor de aanval. Het spel golfde over en weer zonder noemenswaardige kansen. Na twintig minuten spelen zette Meeuwenplaat een vloeiend lopende aanval op, die eindigde met een hard schot tegen de paal. Kort hierna opende Victoria'04 de score. Aanvoerder Oscar Knecht beëindigde zijn solo-actie over de linkerflank met een lage voorzet, die Nailey Girigorie bereikte die de bal van dichtbij in het doel werkte: 1-0. Meeuwenplaat bleef zoeken naar de gelijkmaker maar de defensie van de Vlaardingse thuisclub sloot uitstekend. In de 35ste minuut ging Lars Kortleven op avontuur over links om de bal vanaf de achterlijn voor te zetten. Nailey Girigorie wist wel raad met het buitenkansje en scoorde zijn tweede doelpunt: 2-0. Kort voor de rust kreeg Meeuwenplaat een grote kans. Maar scoorde weer niet, want de bal werd keihard tegen de lat geschoten.

Na de pauze ontwikkelde zich meteen vanaf de hervatting een boeiend duel met een kansrijk buitenspelmoment voor Victoria'04 en een afgekeurd doelpunt van Meeuwenplaat, want na de voorzet bleek de bal de achterlijn te zijn gepasseerd. Naarmate de wedstrijd vorderde, bleek een vermoeid ogend Meeuwenplaat niet meer bij machte om Victoria'04 pijn te doen. Na een half uur spelen in de tweede helft verdween het geloof in eigen kunnen bij de bezoekers als sneeuw voor de zon. Vooral nadat Owen Passon een assist afleverde bij Roy Meerten, die fraai de 3-0 aantekende. Kort hierna scoorde wederom Roy Meerten middels een beheerst afstandsschot: 4-0. De wedstrijd was toen wel gespeeld. Meeuwenplaat kon geen goede aanval meer opzetten en Victoria'04 heerste op alle fronten. In de slotfase speelde Joey Fastenau zich goed vrij om vervolgens Michael Blok in stelling te brengen, die de eindstand op 5-0 bracht en Victoria'04 de negende achtereenvolgende overwinning kon bijschrijven.