Victoria'04 zet zaken recht tegen Kethel-Spaland

• Arie Noordhoek
  • 07-04-2024

VLAARDINGEN - In Vlaardingen wist Kethel Spaland op bezoek bij Victoria’04 de thuisclub een 2-3 nederlaag te bezorgen. In Schiedam werden de rollen echter omgekeerd. Victoria’04 verkeert momenteel in een flow en lijkt niet meer te weten wat verliezen is.

De in goede vorm stekende Vlaardingse formatie domineerde vrijwel de gehele wedstrijd op enkele speldenprikken na van een machteloos Kethel Spaland. Keer op keer zocht Victoria’04 met gegroepeerd voetbal de aanval. Een op het oog geldig doelpunt van Nailey Girigorie (kopbal overde doelman) werd om onduidelijke redenen (buitenspel?) afgekeurd. Doch Victoria'04 liet zich niet van de wijs brengen en bleef geduldig over vele schijven de aanval zoeken. Vaak liepen de aanvalsacties op niets uit, want Kethel Spaland hanteerde de buitenspelval bekwaam. Tot de dertigste minuut. Roy Meerten trachtte in het strafgebied zijn tegenstander te omspelen, maar werd onjuist afgestopt. Jur de Visser benutte de strafschop feilloos: 0-1. Aan de overzijde wist doelman Jochem van der Hoff wist met zijn sluitende defensie de aanvallen van Kethel Spaland tijdig een halt toe te roepen. Kort voor de pauze verdubbelde de vaak ongrijpbare Roy Meerten met een prachtig zondagsschot de stand tot 0-2.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien: een machteloos voetballend Kethel Spaland en georganiseerd spelend Victoria'04 dat de lakens uitdeelde. De bezoekers verzuimden echter om de wedstrijd in het slot te gooien. Doordat de derde en bevrijdende treffer uitbleef, bleef Kethel Spaland jagen op de aansluitingstreffer.

In de spannende slotfase wist Victoria'04 de achtste achtereenvolgende overwinning veilig te stellen.