Categorieën

Service

Victoria’04 verliest onnodig

Victoria’04 verliest onnodig
Sport

Victoria’04 verliest onnodig

  • Arie Noordhoek
  • 03-12-2017
  • Sport
Victoria’04 verliest onnodig
VOETBAL - Victoria’04 leed dit weekend de eerste thuisnederlaag en verloor van een stug spelend Egelantier Boys. De Vlaardingse formatie heeft het verlies aan zichzelf te wijten door het niet benutten van twee strafschoppen en een blunder van de doelman.

In de steenkoude Broekpolder bleek Egelantier Boys niet van zins zich zo maar te laten wegspelen door Victoria’04. De hard werkende bezoekers zochten waar mogelijk de tegenaanval, waardoor Victoria’04 voorzichtig tewerk moest gaan. In het eerste half uur ontstonden voor beide doelen gevaarlijke momenten, die op het laatste moment teniet werden gedaan door goed verdedigingswerk. Bij een soloactie werd spits Raymon Lingen onjuist afgestopt. Victoria’s aanvoerder zag zijn strafschop gestopt worden door de doelman van Egelantier Boys. In de daarop volgende scrimmages kwam Glenn de Visser tot twee keer toe in kansrijke positie om Victoria’04 op gelijke hoogte te brengen, maar zijn inzetten troffen ook geen doel. Kort hierna zette Egelantier Boys een vloeiende aanval over veel schijven op, waarna de bal door een vrijstaande speler beheerst achter doelman Bob Kloppenburg werd geschoten: 0-1. Victoria’04 bleef jagen op de gelijkmaker, die kort voor het rustsignaal eindelijk viel. Egelantier Boys wist een hoge voorzet niet weg te werken uit het strafschopgebied. De bal viel voor de voeten van Raymon Lingen, die revanche nam voor de gemiste penalty door hard en droog de bal in het doel te schieten: 1-1.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of doelman Bob Kloppenburg ging gruwelijk in de fout. Een slappe inzet werd door hem simpel gekeerd, maar de bal viel plotseling uit zijn handen en voor de voeten van de spits van Egelantier Boys, die het vroege Sinterklaas-presentje meteen uitpakte: 1-2. Victoria’04 moest weer een achterstand wegwerken, maar liep zich keer op keer vast in de stugge defensie van Egelantier Boys. De Vlaardingse formatie mocht het spel maken van de bezoekers, die het accent legden op het behouden van de voorsprong. Bij een vlijmscherpe aanval werd Glenn de Visser binnen de 16 meter neergelegd. De riante mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen werd echter weer niet benut door Victoria’04. Dit keer faalde Oscar Knecht vanaf elf meter door de bal naast het doel te schieten.

In de rommelige slotfase zocht Victoria’04 geforceerd naar doelpunten. Het nam steeds meer risico en gaf Egelantier Boys veel ruimte om te kunnen counteren. De Rotterdammers profiteerden hiervan door de stand naar 1-3 te tillen. Invaller Ben Schafthuizen zag kort voor het laatste fluitsignaal zijn kopbal naast het doel van Egelantier Boys verdwijnen. Een onverwachte en ook onnodige nederlaag voor Victoria’04.

Opstelling Victoria’04: Bob Kloppenburg, Kevin van Rooijen, Kevin van der Meijs, Gürhan Tüzemen (75: Dilan Ali), Peter de Klein, Oscar Knecht (85: Ben Schafthuizen), Jur de Visser, Glenn de Visser, Raymon Lingen, Donny van Balen, Jim Don.