Categorieën

Service

Vier bijzondere verstopte plekjes in Rotterdam

Vier bijzondere verstopte plekjes in Rotterdam
Uit

Vier bijzondere verstopte plekjes in Rotterdam

  • Advertorial
  • 21-07-2021
  • Uit
Vier bijzondere verstopte plekjes in Rotterdam
VLAARDINGEN - In Vlaardingen woon je onder de rook van de grote stad Rotterdam zonder al te veel last te hebben van alle drukte die daarbij komt kijken. Toch trekt Rotterdam natuurlijk ook, want er is zo veel te doen. Je kunt er uitstekend winkelen en er zijn tal van fijne restaurants die je in Vlaardingen niet vindt. Maar Rotterdam houdt ook een aantal prachtige, rustige plekjes verborgen die zeker ook het ontdekken waard zijn. Downtown parkeren in Rotterdam kan natuurlijk gewoon in het ruime aanbod van parkeergarages.

Eiland van Brienenoord

De beruchte Van Brienenoordbrug staat vooral bekend om het drukke verkeer, maar pal eronder van je een prachtig natuurgebied. Namelijk het Eiland van Brienenoord. Hier kun je rustig wandelen zonder dat je veel andere mensen gaat tegenkomen. Je vindt er afwisselend beboste gebieden, grasvlakten, kleine poeltjes, open wateren, volkstuintjes en een leuke natuurspeeltuin. Ook leven hier 40 verschillende vogelsoorten, planten en vlinders. Er lopen zelfs het hele jaar door Schotse Hooglanders! Je kunt het eiland bereiken via de toegangsbrug in Feijenoord, die je vindt aan het eind van de weg Hoendiep.

Binnentuin Stadhuis

Het stadhuis van Rotterdam is natuurlijk niet zo moeilijk te vinden en is tevens een van de weinige historische gebouwen die het bombardement overleefde heeft. Maar de meeste mensen kennen het gebouw alleen van buiten. Binnenin het vierkante gebouw vind je echter nog een intieme binnentuin. Daar word je omringd door historische architectuur en goed verzorgd groen, waardoor je even vergeet dat je middenin Rotterdam bent. De fontein, standbeelden en prachtige bloemen zoals rozen en hortensia’s maken de binnentuin van het stadhuis een bijzondere oase van rust midden in Rotterdam die je echt een keer bezocht moet hebben. 

Historische Tuin Schoonoord

Vlak bij het Euromast Park vind je ook de Historische Tuin Schoonoord. Ondanks dat het een hele centrale locatie betreft, vind je hier een oase van rust waar je heerlijk kunt rondlopen te midden van al het mooie groen. Naast de bijzondere planten vind je hier ook historische elementen die er samen voor zorgen dat de Historische Tuin Schoonoord een beschermd Rijksmonument is. Verder vind je er bankjes, bruggetjes, een prachtige vijver en verschillende oude bomen.

Uitkijkpunt Lührs

Ten noorden van Prins Alexander is een natuurgebied te vinden met een prachtig uitkijkpunt. Het uitkijkpunt Lührs bevindt zich op een veertig meter hoge heuvel, wat uniek is voor Rotterdam. Eenmaal bovenaan heb je een prachtig uitzicht op de Rotterdamse skyline. En als het onbewolkt is kun je zelfs tot aan Den Haag kijken! Een mooie plek om de zonsondergang te bekijken.

Rotterdam kan je dus zeker nog verrassen met rustige plekjes vol natuur. Er valt dus nog genoeg te ontdekken bij de grote buurman!