Categorieën

Service

Vijftien jaar Sjaak Foundation

Vijftien jaar Sjaak Foundation
Nieuws

Vijftien jaar Sjaak Foundation

  • Redactie
  • 27-09-2021
  • Nieuws
Vijftien jaar Sjaak Foundation
VLAARDINGEN - Op 25 september 2020 was het vijftien jaar geleden dat Sjaak van Steenbergen uit handen van de toenmalige burgemeester Tjerk Bruinsma een bijzonder verjaardagscadeau kreeg: de Sjaak Foundation.

De planning was om vorig jaar het vijftienjarig bestaan te vieren. De opdracht hiertoe was gegeven aan Bob van der Meulen en Mila van der Bie op hun achttiende verjaardag, toen zij als aspirant-lid toetraden tot de Sjaak Foundation. Een feestavond zoals zij bedacht hadden kon er nog niet van komen, maar een aandenken aan vijftien jaar Sjaak Foundation wel en dat heeft op 25 september plaatsgevonden. Een jaartje later dus.

In de afgelopen zestien jaar hebben we veel gedaan met de Sjaak Foundation. Denk aan de Dag Zonder Drempels, Terug in de Tijd, de talloze vaarten met de fluisterboot, jaarlijks iets bijzonder bedenken voor het themaweekend van de Blauwe Vogels en onze aanwezigheid op de Kerstmarkt. Dit jaar kon er nog niet veel maar hebben we toch paasontbijtjes voor minima kunnen regelen via Veerplein 18 en zijn de Blauwe Vogels (Scouts met een beperking) een dag aan het kanoën geweest in de Biesbosch.

Het aandenken bestaat uit het plaatsen van een schub op het Haringbeeld van Jos Lukassen op de Westhavenkade.