Categorie├źn

Service

Vlaardingen nog lang geen 'beste fietsstad'

Vlaardingen nog lang geen 'beste fietsstad'
Politiek

Vlaardingen nog lang geen 'beste fietsstad'

  • Redactie
  • 04-10-2018
  • Politiek
Vlaardingen nog lang geen 'beste fietsstad'
VLAARDINGEN – ‘Vlaardingen moet de beste fietsstad van Nederland worden’. Het staat in de Begroting genoemd als ambitie en ook bij de verkiezingen eerder dit jaar is het afgesproken tussen verschillende partijen. Wat raadslid Erik van Pienbroek van de ChristenUnie/SGP betreft komt hier nog niet veel van terecht. Van Pienbroek wijst erop dat fietsers bij de rotondes aan de Marathonweg geen voorrang krijgen.

,,Naar mijn weten zouden de fietsers op deze turbo rotonde deels voorrang moeten krijgen’’, aldus Van Pienbroek. ,,Onlangs ben ik op de locatie gaan kijken en nu blijkt dat fietsers bij geen enkele oversteek voorrang hebben. In het definitief ontwerp “Onderdoorgang Marathonweg Vlaardingen” en in het raadsmemo van 16 februari 2016 “spoorkruising Marathonweg”  staat echter dat fietsers parallel van de hoofdroute wel voorrang hebben en dat het fietspad met rood doorgetrokken zal worden over het weggedeelte’’.

Van Pienbroek heeft een aantal vragen hierover gesteld aan het college, waaronder de vraag waarom van het oorspronkelijke ontwerp afgeweken is. Hij gaat er tenslotte van uit dat deze ‘fout’  hersteld zal worden. Verantwoordelijk wethouder is Bart Bikkers, die verkeer en vervoer in zijn portefeuille heeft.