Categorie├źn

Service

Vlaardinger (15) opgepakt voor twee overvallen

Vlaardinger (15) opgepakt voor twee overvallen
112

Vlaardinger (15) opgepakt voor twee overvallen

  • Redactie
  • 28-10-2020
  • 112
Vlaardinger (15) opgepakt voor twee overvallen
REGIO - Een vijftienjarige Vlaardinger is aangehouden voor overvallen op twee tankstations in Rotterdam-Zuid. samen met hem werd ook een jongen van veertien uit Rotterdam gearrersteerd. ,,Bij de huiszoeking zijn de mogelijk gebruikte wapens aangehouden'', aldus de politie. 

De twee worden ervan verdacht twee keer een benzinestation op de Groene Kruisweg in Rotterdam te hebben overvallen. De eerste keer gebeurde dat op zondag 18 oktober, tegen half twaalf in de avond. Twee gemaskerde mannen kwamen toen het tankstation binnen en bedreigden een dertigjarige medewerkster met een vuurwapen en een mes. Zij gingen er vandoor met geld uit de kassa. 

Een week later, op 25 oktober was het weer raak, bij een ander tankstation op de Groene Kruisweg. Twee mannen bonkten ’s nachts rond halfvier op een beveiligingsruit bij de kassa om zo de aandacht te trekken van een 61-jarige medewerker die in het magazijn aan het werk was. Toen de medewerker kwam kijken wat er aan de hand was, bedreigden zij hem met een vuurwapen en een mes en eisten geld. Ook hier maakten zij een geldbedrag buit. 

De recherche heeft naar eigen zeggen 'alles op alles gezet' om de overvallers aan te houden, vooral gezien de grote impact die hun optreden had op de slachtoffers.