Categorie├źn

Service

Vlaardingse derby prooi voor DVO'32

Vlaardingse derby prooi voor DVO'32
Sport

Vlaardingse derby prooi voor DVO'32

  • Rinus Zomervrucht
  • 01-10-2022
  • Sport
Vlaardingse derby prooi voor DVO'32
VOETBAL - Vandaag in de 2e speelronde stond voor DVO'32 de stadsderby tegen het gepromoveerde Victoria'04 aan de Marathonweg op het programma, en ondanks de vele regenval lag de grasmat er perfect bij, als een biljartlaken. DVO begon ijzersterk aan de confrontatie want binnen de minuut was de 1-0 al haast een feit toen Robin den Breems het leder stifte uit een voorzet van Floris Keizerwaard. Echter via Victoria keeper Jochem vd Hoff en de paal bleef het 0-0. Daarna was het 1e kwartier voor de thuisploeg die de gasten duidelijk de baas waren alleen werd het verschil niet in de score uitgedrukt. Victoria kwam ook wat beter in zijn spel en na 25 minuten was daar uit de eerste gevaarlijke aanval van de gasten de 0-1, ware het niet dat de goed leidende scheidsrechter Lois Wagner voor buitenspel floot; treffer geanuleerd dus.

Beide ploegen gingen er vol voor en terwijl de rust bijna een feit was liet Daan ten Broek een voorzet los wat een prooi was voor Gert Jan van der Veen en de 1-0 was een feit Zo ga je dus met een voldaan gevoel aan de thee. Na de gedwongen rustpauze probeerde de gasten het wel maar DVO gaf bijzonder weinig weg en controleerde de wedstrijd. Één moment had de 1-1 kunnen en misschien wel moeten opleveren toen centrale verdediger Niko van Meijeren te lang treuzelde en de knikker van zijn schoen afgesnoept werd. Sluitpost Ian Slagboom stond echter zijn mannetje en de score bleef onveranderd. Wilson Iyawe die Nico Huijer had vervangen had één op één met Victoria keeper Jochem van den Hoff de 2-0 op zijn schoen maar was besluiteloos en vd Hoff kon de bal oppakken. Robin den Breems was te sociaal en wilde afgeven daar waar hij het zelf kon doen, dus dat ging ook fout alvorens diezelfde den Breems een fout achterin bij de gasten wel afstrafte en de 2-0 was daar.

De beslissing viel toen Floris Keizerwaard op de solotour ging, kapte en draaide en met zijn chocoladebeen de 3-0 binnenschoof. Wedstrijd gespeeld, en tevreden gezichten aan de Marathonweg want 6 uit 2 met 7 voor en 1 tegen zijn om mee te beginnen aardige cijfers. De equipe van oefenmeester Raymond de Romph en assistent SemJon de Bruijne mag volgend weekend op bezoek bij Botlek op sportpark de Brug te Spijkenisse.

Scheidsrechter Lois Wagner gaf geel aan Gert Jan van der Veen van DVO’32 en Nailey Girigorie van Victoria ‘04

Scoreverloop: 44e 1-0 Gert-Jan van der Veen, 66e 2-0 Robin den Breems, 74e 3-0 Floris Keizerwaard.

Opstelling DVO’32: Ian Slagboom, Daan ten Broek, Niko van Meijeren, Atakan Karacoskun (c.),  Yamal Ernst, Arij v Bree, Wesley de Heij (81e Marlins Almeida), Nico Huijer (58e Wilson Iyawe), Robin den Breems, Floris Keizerwaard (81e Clifford Santos Monteiro), Gert Jan van der Veen (79e Nick Rutten).