Categorieën

Service

Vlaardingse dictees uitgesteld naar 2021

Vlaardingse dictees uitgesteld naar 2021
Nieuws

Vlaardingse dictees uitgesteld naar 2021

  • Redactie
  • 11-11-2020
  • Nieuws
Vlaardingse dictees uitgesteld naar 2021
VLAARDINGEN - Rotaryclub Vlaardingen heeft besloten het Groot Vlaardings Dictee en het Vlaardings Kinderdictee uit te stellen naar het volgend jaar. De huidige maatregelen én de onzekere situatie in deze regio maken het onmogelijk om het evenement op een goede en veilige manier te laten plaatsvinden. ,,En we willen de randen van het mogelijke niet opzoeken'', zegt Bram Driessen, voorzitter van het organisatiecomité. 

Als voorlopige datum is 25 maart 2021 gekozen. ,,Daarmee gaat het werk dat we al verzet hebben niet verloren'', aldus Driessen. De voorronde van het kinderdictee is al gehouden, de finalisten zijn bekend, het pauzeprogramma was geregeld. Maar dat gaat nu allemaal even de koelkast in. ,,Het is natuurlijk ook zuur voor het goede doel waarvoor we dit doen.'' 

Het Groot Vlaardings Dictee is een fondsenwervingsactie. De opbrengsten komen van sponsoren en deelnemers. Ook dit jaar waren die bestemd voor de bestrijding van de laaggeletterdheid in onze stad. Rotaryclub Vlaardingen heeft zich voor drie jaar hieraan verbonden. In Vlaardingen wonen 15.000 mensen die onvoldoende kunnen lezen en schrijven. Dit leidt tot veel sociale en maatschappelijke problemen. Mensen raken bijvoorbeeld tot twee keer sneller in de bijstand, hebben meer moeite met het vinden van een baan en leven ongezonder. Kinderen met ouders uit deze groep presteren vaak minder goed op school. 

Rotaryclub Vlaardingen wil graag meewerken aan het voorkomen en verminderen van de laaggeletterdheid in onze stad. De opbrengst van het Groot Vlaardings Dictee wordt besteed aan projecten die daaraan bijdragen. Dat doet Rotary in samenwerking met andere instanties, zoals de stichting Lezen en Schrijven en het Bondgenootschap Basisvaardigheden Vlaardingen.