Categorie├źn

Service

Vlaardingse Dunja in videoclip van Nederpopzanger DAVE

Vlaardingse Dunja in videoclip van Nederpopzanger DAVE
Nieuws

Vlaardingse Dunja in videoclip van Nederpopzanger DAVE

  • Redactie
  • 11-05-2023
  • Nieuws
Vlaardingse Dunja in videoclip van Nederpopzanger DAVE

fotografie: Errovisuals

VLAARDINGEN – Nederpopzanger DAVE brengt op vrijdag 12 mei zijn tweede single ‘Broekzak’ uit op verschillende streamingsdiensten. De bijbehorende videoclip komt vijf dagen later uit, op 17 mei. Deze is opgenomen in Rotterdam, waar de zanger een date heeft met een goedlachse jongedame. Zijn tegenspeelster is Dunja Peterson, die vanwege haar school en stages tegenwoordig ook in Vlaardingen woont.

Dat een klein berichtje op Facebook grote gevolgen kan hebben, weet de 19-jarige Dunja Peterson inmiddels maar al te goed. Ze kreeg een appje van haar moeder, die een bericht had gelezen over de opnames van een videoclip. ,,Of ik zin had om de tegenspeelster te zijn van Dave'', lacht ze. ,,Ik had nog niet eerder van hem gehoord, maar het leek me wel leuk, zeker omdat ik ook graag modellenwerk zou willen doen.'' Niet veel later kreeg Dunja het verlossende bericht: ze stak met kop en schouders boven alle andere aanmeldingen uit. Ze beleefde een intensieve, maar geweldige shoot, die ze met trots aan haar portfolio kan toevoegen. Eerder werkte ze met fotograaf Richard Beukelaar, die regelmatig te vinden is in zijn studio in Vlaardingen. Daarnaast had ze een mini-rolletje in de NPO3-serie De Slet van 6VWO.

Broekzak
Dunja speelt in de videoclip van het nummer Broekzak de date van zanger DAVE, die al enkele jaren aan de weg timmert als zanger. Met frisse arrangementen en strak geschoten video’s hoopt hij een publiek te vinden voor zijn Nederlandstalige liedjes. Eerder trad hij op met Engelstalige muziek, maar zijn hart bleek toch elke keer harder te gaan kloppen als hij in het Nederlands kon zingen. Zijn eerste single De Laatste Keer werd alleen al op Spotify ruim 50.000 keer beluisterd. Mede dankzij de Rotterdamse setting en de looks van zijn tegenspeelster zou Broekzak zeker minstens zo goed moeten kunnen scoren.

Praktisch
In het dagelijks leven volgt Dunja een sociale opleiding aan het Albeda College in Rotterdam, waar ze ook stage loopt. Hoewel ze officieel ingeschreven staat in het Brabantse ‘suikerdorp’ Dinteloord, woont ze een deel van de week bij haar moeder in het centrum van Vlaardingen. ,,Behalve dat ik het natuurlijk heel gezellig vindt om bij mijn moeder te zijn, is het natuurlijk ook gewoon praktisch om deels hier te wonen'', zegt Dunja. ,,Met de metro zit mijn stageschool als het ware om de hoek. En ik denk dat hier qua modellenwerk ook wel aardig wat kansen liggen''. besluit ze.