Categorieën

Service

Vlaardingse kunst onder de hamer

Vlaardingse kunst onder de hamer
Nieuws

Vlaardingse kunst onder de hamer

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 10-06-2021
  • Nieuws
Vlaardingse kunst onder de hamer
VLAARDINGEN – In februari dit jaar is Annemarie van der Hoeven overleden. Annemarie was een zus van schrijfster Wilma Hollander, die ook elke vier weken vanuit Griekenland een column schrijft voor Vlaardingen24 over het leven als Vlaardingse in den Vreemde.

Annemarie en haar man Rinus van Zanten hadden jaren een antiquariaat op de Hoogstraat, genaamd Lievredor. Of eigenlijk begonnen Annemarie en Rinus dat als een tweedehands boekenwinkel en bouwden dat steeds verder uit. Zo werden er ook ‘vernissages’ gehouden, ofwel kleine tentoonstellingen van werk van Vlaardingse kunstenaars. Annemarie en Rinus waren zelf ook enthousiaste kopers van onder andere Vlaardingse kunst. De kunstcollectie uit de nalatenschap van Annemarie van der Hoeven is nu aangeboden bij veilinghuis Omnia in Kolham/Hoogezand. Vanaf 15 juni worden de werken daar geveild.

Wie de veilinglijst bekijkt ziet daar veel bekende namen op staan, zoals Annette Braad, Beaty Czeto (Czete), Joop Stigter, Oscar Verpoorten en nog meer. Interessant voor veel Vlaardingse kunstliefhebbers, en waarschijnlijk ook wel voor de kunstenaars zelf.

De veiling is online en ter plekke vanaf 15 juni, en de kijkdagen zijn 11, 12 en 13 juni. Zoals gezegd bij veilinghuis Omnia is dan ook de catalogus te bekijken via https://www.veilinghuis-omnia.nl/  Rechtstreeks naar de catalogus ga je via deze link!