Categorie├źn

Service

Wat verdienen partijen in de jeugdzorg eigenlijk?

Wat verdienen partijen in de jeugdzorg eigenlijk?
Politiek

Wat verdienen partijen in de jeugdzorg eigenlijk?

  • Redactie
  • 24-11-2021
  • Politiek
Wat verdienen partijen in de jeugdzorg eigenlijk?
VLAARDINGEN - VV2000/Leefbaar Vlaardingen stelt het college vragen over de verdiensten van de aanbieders van jeugdzorg in Vlaardingen. En dat niet over het goede werk dat ze leveren voor de jongeren, maar het geld de stad kwijt is aan de inzet van artsen, psychologen, jongerenwerkers, instellingen en anderen.

Rianne Molenaar van de Vlaaringse fractie slaat aan op een artikel op de website van Binnenlands Bestuur van vandaag. Onder de kop 'Jeugzorg maakt buitensporige winsten' wordt daar gesteld dat zestig procent van de aanbieders van jeugdzorg met dan tien procent winst maakt. De norm die de overheid stelt als een redelijk rendement is drie tot zeven procent. Bij één op de vijf aanbieders zou er sprake zijn van onrechtmatigheid.

Het raadslid wil namens haar fractie weten hoe dat in Vlaardingen zit. Hoeveel aanbieders verdienen er meer dan die zeven procent? Wie houdt dat in de gaten? Heeft de gemeente en de GRJR waarin Vlaardingen samenwerkt voor het organiseren aan de zorg voor kinderen en jongeren middelen om de winsten te beperken? Heeft het maken van te veel rendement consequenties voor de instellingen en andere aanbieders? En wat kan de raad er eigenlijk zelf aan doen om gemeenschapsgeld niet al te zeer naar veelverdiendende gezondheidswerkers te laten verdwijnen?