Categorieën

Service

Weesgedicht zoekt Adoptieraam

Weesgedicht zoekt Adoptieraam
Uit

Weesgedicht zoekt Adoptieraam

  • Redactie
  • 04-12-2023
  • Uit
Weesgedicht zoekt Adoptieraam

VLAARDINGEN - Weesgedichten zijn gedichten op zoek naar een nieuw thuis. Ze zijn op zoek naar een adoptieraam. Ze worden na adoptie op ramen gezet en zijn dus tijdelijk van aard. Enkele dagen voor de start van Poëzieweek (januari 2024) verschijnen ze op ramen door de hele provincie Zuid-Holland. De Weesgedichten zijn te adopteren door iedereen met een hart voor poëzie die de vonk wil overdragen.

Je adopteert jouw Weesgedicht vanaf woensdag 13 december. Als bibliotheek vormen wij het Weeshuis voor de gedichten in jouw buurt. Je hoeft geen lid te zijn. Het enige dat je nodig hebt, is een raam aan de straat. Wij regelen dat het gedicht in januari bij jou thuis op de buitenzijde van het raam gezet wordt.

Op de website weesgedichten.nl vind je de beschikbare gedichten voor de Plataan. Waaronder ook een selectie van lokale dichters! Klik met het pijltje om door de beschikbare gedichten te bladeren. Let op! Elk gedicht kan maar door 1 persoon per bibliotheek geadopteerd worden.

Heb je je keuze gemaakt, dan komt iemand bij jou langs om het gedicht op jouw raam te plaatsen. Daarvoor gebruikt de illustrator speciaal daarvoor ontwikkelde stiften die perfect afwasbaar zijn. Daarna zorg je met liefde voor jouw weesgedicht. En dit tot het einde van de Poëzieweek!

Tijdens de Poëzieweek 2024, die start met Gedichtendag op 25 januari en duurt tot en met 31 januari 2024, zijn ze te ontdekken door iedereen. Het thema van poëzieweek 2024 is ‘thuis’: komt dat even goed uit!

Wil jij helpen als vrijwilliger om de Weesgedichten als echte handletteraar op de ramen te zetten? Donderdag 11 januari is er in de bibliotheek Vlaardingen Centrum een workshop Handlettering door Signpainters & Co.


Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →