Categorie├źn

Service

Weigerachtige wethouder geconfronteerd met WOO-verzoek PvdA

Weigerachtige wethouder geconfronteerd met WOO-verzoek PvdA
Politiek

Weigerachtige wethouder geconfronteerd met WOO-verzoek PvdA

  • Ingezonden mededeling
  • 22-09-2022
  • Politiek
Weigerachtige wethouder geconfronteerd met WOO-verzoek PvdA
VLAARDINGEN - Tijdens de raadsvergadering van donderdag 15 september heeft de PvdA samen met ONS.Vlaardingen een motie ingediend om, voordat het haalbaarheidsonderzoek naar de reeds gekozen locatie door het college voor een nieuw schoolgebouw aan de Hofsingel 82-84 start, eerst onderzoek te doen naar andere (reeds bestaande) locaties.

In reactie op deze motie gaf Koen Kegel onder andere wethouder Onderwijshuisvesting, aan dat zo’n onderzoek al had plaatsgevonden. Stefanie Solleveld, fractievoorzitter van de PvdA, vroeg direct om toezending van die locatie-onderzoeken. De wethouder weigerde dit, omdat hij dit liever 'met context zou willen toelichten'. Maar daarmee nam Stefanie Solleveld geen genoegen. De volgende dag vroeg zij wederom om toezending van die stukken, maar helaas, ze werden niet toegezonden.

Daarom restte de PvdA niets anders dan een Woo-verzoek (Wet open overheid, voorheen een Wob-verzoek) in te dienen om alle informatie te verkrijgen over genoemd collegebesluit. Immers, er ligt nu een besluit van het college, om op de locatie Hofsingel 82-84 een haalbaarheidsonderzoek te doen, terwijl niemand weet welke locaties überhaupt onderzocht zijn en wat de overwegingen dan zijn geweest waarom die locaties zijn afgevallen voor een nader haalbaarheidsonderzoek. Een besluit, dat als een konijn uit de hoge hoed kwam in de ogen de PvdA en vele bewoners van Vlaardingen. Om dit besluit goed te kunnen beoordelen, moeten we over alle informatie kunnen beschikken, vandaar dit Woo-verzoek.

Partij van de Arbeid Vlaardingen

p/a Markt 11, Vlaardingen

Meer over Partij van de Arbeid Vlaardingen →