Categorieën

Service

Wijzer en Jenaplanschool Vlaardingen willen fuseren

Wijzer en Jenaplanschool Vlaardingen willen fuseren
Onderwijs

Wijzer en Jenaplanschool Vlaardingen willen fuseren

  • Redactie
  • 23-01-2024
  • Onderwijs
Wijzer en Jenaplanschool Vlaardingen willen fuseren

VLAARDINGEN - Op 22 januari 2024 ondertekenden Jan Veenker, bestuurder Wijzer in Opvang & Onderwijs, Arianne van Os, directeur Jenaplanschool Vlaardingen, Eli van Toledo, voorzitter Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Wijzer en Llkay Kilic, voorzitter medezeggenschapsraad Jenaplanschool Vlaardingen de intentieverklaring voor de fusie tussen Wijzer en Jenaplanschool Vlaardingen.

Jan Veenker: ,,Voor ons gevoel hoorde Jenaplanschool Vlaardingen al heel lang bij onze organisatie. Dat was eigenlijk ook al zo in de praktijk, want we werken al heel nauw samen. We zijn er trots op dat we dat nu formeel ook in werking gaan zetten door een fusie.''

De Jenaplanschool en Wijzer werken nu samen door aan de fusie van beide organisaties. De verwachting is dat dit op 1 augustus 2024 afgerond zal zijn, zodat Jenaplanschool Vlaardingen dan officieel onderdeel is van Wijzer in Opvang & Onderwijs.

Wijzer in Opvang & Onderwijs

Kinderen kunnen van baby- tot middelbare schoolleeftijd bij Wijzer terecht. Van de eerste opvang tot de laatste schooldag voelen kinderen zich thuis en veilig op één locatie. Ze krijgen hier de ruimte om te leren en te groeien. Wijzer heeft vijftien locaties op verschillende plekken in Vlaardingen en Maassluis.

Bij Wijzer is er keuze, want ouders kunnen kiezen voor de best passende opvang of onderwijs bij hun kind. Iedere locatie heeft zijn eigen manier van werken, sfeer en uitstraling. Zo kunnen we iedereen een plek bieden waar het kind gezien, gehoord en erkend wordt.