Categorie├źn

Service

World Cleanup Day op OBS De Singel

World Cleanup Day op OBS De Singel
Onderwijs

World Cleanup Day op OBS De Singel

  • Redactie
  • 14-09-2022
  • Onderwijs
VLAARDINGEN - In Vlaardingen-Holy werd alvast de actie 'World Cleanup Day' gehouden met alle scholen. Op OBS De Singel kwam het jeugdjournaal op bezoek. Na een startschot ging de hele school aan de slag gewapend met stokken, hesjes, handschoenen en verkleedkleren. In groep 7 werd gefilmd en veel kinderen werden geïnterviewd. Het enthousiasme was groot. Ongeveer 40 kilo werd er in een uur tijd door 170 kinderen opgeraapt! Wat ligt er veel zwerfafval!

De lessen in de klas die gegeven worden gaan vooral over de 'plastic soup' die de oceanen en zeeën in drijven, waardoor heel veel kapot gaat in de natuur. En wat moet er gebeuren met het afval wat we produceren? De leerlingen zijn zich bewust van het feit dat er één hele mooie planeet is, genaamd Aarde en daar moeten we heel zuinig op zijn!

Na afloop mochten afgevaardigden van alle Holy scholen naar VV Zwaluwen. Daar kon het gevonden afval ingeleverd worden. Met de hele wijk waren er ongeveer 270 zakken vol afval. Als bedankje krijgen alle kinderen van de gemeente Vlaardingen een luxe lunchbox! En wij Singelaars zijn trots op de kinderen! Goed gedaan jongens en meisjes!