Categorie├źn

Service

ZaMiBo met een feestelijk internationaal tintje

ZaMiBo met een feestelijk internationaal tintje
Uit

ZaMiBo met een feestelijk internationaal tintje

  • Redactie
  • 03-05-2023
  • Uit
ZaMiBo met een feestelijk internationaal tintje
VLAARDINGEN - Tijdens de ZaMiBo (ZaterdagMiddagBorrel zonder alcohol) op 13 mei luidt De Windwijzer de festiviteiten van Vlaardingen 750 in. Een bijzondere borrel met een middeleeuws en internationaal karakter. De deelnemers van het Wereld-atelier zullen, geïnspireerd door middeleeuwse kleding, hun zelfgemaakte kleding presenteren, passend bij hun cultuur. 

Door contacten met een buurthuis in de Westwijk is er vorig jaar, op initiatief van vrijwilligers, een naaiclub gestart in De Windwijzer. Na succesvolle en minder succesvolle oefeningen met de naaimachine, maken de dames nu kledingstukken waar zij trots op mogen zijn. Door een bijdrage van Vlaardingen 750 konden er lappen stof worden gekocht voor een bijzondere opdracht: Maak vanuit een patroon voor een middeleeuwse jurk, een draagbare jurk die bij jouw cultuur past. Een echte samensmelting dus van middeleeuwse en internationale stijlen!

De dames en vrijwilligers van het Wereld-atelier nodigen je van harte uit om het resultaat te komen bekijken tijdens een gezellige ZaMiBo op zaterdag 13 mei. In hun zelfgemaakte kleding zullen zij als gastvrouw je deze middag voorzien van zelfgemaakte hapjes en muziek zal niet ontbreken. De ZaMiBo is van 16.00 tot 18.00 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Entree is vrij.

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →