Categorieën

Service

Zin op Zondag over Primo Levi

Zin op Zondag over Primo Levi
Uit

Zin op Zondag over Primo Levi

  • Redactie
  • 13-05-2023
  • Uit
Zin op Zondag over Primo Levi
VLAARDINGEN - Op zondagmiddag 21 mei zal tijdens Zin op Zondag Joyc Rondaij te gast zijn in De Windwijzer om meer te komen vertellen over het werk van Primo Levi. Joyce Rondaij is theoloog en schrijfster. In haar boek Primo Levi na God onderzoekt ze het werk van de Italiaanse schrijver en Holocaust-overlevende Primo Levi vanuit een theologisch perspectief.

Levi was een Joodse scheikundige die gevangen werd genomen door de nazi's en in Auschwitz belandde. Hij overleefde de Holocaust en schreef daarover verschillende boeken, waaronder zijn bekendste werk 'Is dit een mens?'. In dit boek beschrijft Levi zijn ervaringen als gevangene in Auschwitz en de onmenselijke omstandigheden waaronder hij moest leven.

Rondaij onderzoekt in haar boek de manier waarop Levi's werk kan bijdragen aan het theologisch denken over de Holocaust en het lijden van de mens. Ze bekijkt hoe Levi's werk ons kan helpen om ons te verhouden tot de vraag naar God en het lijden van onschuldige mensen. Het boek van Rondaij is een belangrijke bijdrage aan het debat over de relatie tussen religie, theologie en de Holocaust. Het biedt inzichten en perspectieven die van belang zijn voor iedereen die zich bezighoudt met deze thema's.

De  lezing start om 15.00 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Je bent van harte welkom! Entree is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Voorafgaand is het ook mogelijk om deel te nemen aan een lunch in De Winwijzer. De lunch start om 13.00 uur, kosten €4,-. Graag hiervoor aanmelden via [email protected].