Categorieën

Service

Zing mee voor de vrede

Zing mee voor de vrede
Uit

Zing mee voor de vrede

  • Redactie
  • 07-02-2024
  • Uit
Zing mee voor de vrede

VLAARDINGEN - Op 24 februari is het twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. In een tijd waarin er meer en meer conflicten lijken op te laaien en de gruwelijke gebeurtenissen van oorlogsgeweld ons dagelijks bereiken, is het van belang om verbondenheid te ervaren te midden van verdeeldheid, machteloosheid, boosheid, verdriet en wanhoop.

Om een stem te kunnen geven aan onmacht en uit solidariteit met slachtoffers van wereldwijd oorlogsgeweld en conflicten wordt er op zaterdag 24 februari in Vlaardingen een groot vredeskoor samengesteld. Koorzingen als metafoor en middel tot verbinding en als positief en verbindend signaal in deze tijd van verdeeldheid en oorlogsgeweld.

Op het repertoire staan meerstemmige internationale liederen over vrede, vriendschap en solidariteit waaronder een Oekraïens wiegelied, een Palestijns / Hebreeuws vredeslied en een prachtig Dona Nobis Pacem. De liederen zijn niet moeilijk en iedereen met een stem kan meedoen. Het streven is om mensen van diverse achtergronden, religies en etniciteit samen te brengen en een krachtige boodschap van vrede te delen. Deelname is kosteloos, u kunt zich aanmelden via www.VoicesOverVlaardingen.nl.

De middag wordt georganiseerd door PAX Vlaardingen in samenwerking met dirigent Rinske van der Meer en pianist Martijn Vriesman van InterVocaal. InterVocaal organiseert laagdrempelige en verbindende zangprojecten. Lokaal Amnesty – De Windwijzer - Platform Ander Vlaardingen zijn bij de voorbereidingen en uitwerking betrokken.