Categorieën

Service

Zwemmarathon voor Vechten met de Meiden

Zwemmarathon voor Vechten met de Meiden
Nieuws

Zwemmarathon voor Vechten met de Meiden

  • Redactie
  • 16-06-2024
  • Nieuws
Zwemmarathon voor Vechten met de Meiden

Fotografie: Tamara Heck

VLAARDINGEN - Gisteren was de zwemmarathon in zwembad De Kulk voor Vechten met de Meiden . Vechten met de meiden, VMDM, is een stichting die zich inzet voor niet-sportende meiden tussen de 12 en 15 jaar in Vlaardingen West. “Niet- sportende” staat voor meiden die zelf, naast de verplichte lichamelijke opvoeding lessen op school, niet sporten. Het doel van het programma is om bij te dragen aan het verbeteren, of het voorkomen van een negatieve ontwikkeling, van de mentale- en fysieke gezondheid van de meiden.

De stichting biedt een preventief programma waarbij interventies worden ingezet om de doelgroep verder te helpen in hun ontwikkeling. Het liefst wil VMDM voorkomen dat de mentale gezondheid van de meiden achteruitgaat, daarom wordt het woord ‘preventief’ aan het programma toegevoegd. Oprichtster is Christina Heck, die haar sporen verdiend heeft als topsporter met judo. Na een studie Sportkunde is ze nu actief als directrice van de stichting en met haar team traint en begeleid ze de meiden van de doelgroep.

Een prachtig doel dus en gisteren het doel van de zwemmarathon waaraan 6 teams deelnamen, die een aantal uren zwommen voor een mooie financiële steun in de rug. Dat kwam er, want er werd een totaalbedrag van 5800 euro opgehaald!