Onveilige oversteek fietsers en voetgangers Holysingel

01-07-2018 112 Redactie

VLAARDINGEN - De oversteek op de Holysingel bij de Schumannring naar Drieën-Huyse is ‘supergevaarlijk’, volgens velen. Vanwege werkzaamheden aan het tramspoor zijn er vier banen gevoegd van een gedeelte van de Holysingel tot één tweebaansweg; één baan voor heen en één baan voor terug.

Docent en teamleider Cor van der Hoek van de Jozefmavo aan de Willem de Zwijgerlaan maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid: veel leerlingen van de school, maar ook ouderen in Drieën-Huyse maken vaak gebruik van de oversteek op die plek. ,,Daar reken je als fietser niet op, want het is slecht aangegeven’’, aldus Van der Hoek. ,,Je kijkt naar links en wordt verrast door auto's van rechts. De stoplichten staan uit, althans oranje te knipperen. Op het wegdek staat "50" voor de auto's en achter een boom staat een bord met de snelheidsaanduiding (maximaal) 30 km. Het waarschuwingsbord voor het zebrapad staat ook achter een boom’’.

,,Veel auto's rijden er gewoon dus 50 kilometer per uur’’, vervolgt Cor van der Hoek. Ouderen en jonge fietsers lopen groot gevaar. Echt een stomme situatie. Veel mensen die ik ken hebben dit als zeer gevaarlijk ervaren. Ik heb al contact gehad met de politie om hier wat aan te laten doen. Ben benieuwd of er iets veranderen gaat. Ik vrees anders slachtoffers’’.

Hoewel de situatie tijdelijk is vanwege de tramwerkzaamheden, gaan we in ieder geval nog een schoolweek tegemoet. Verantwoordelijk wethouder van verkeer is Bart Bikkers van de VVD.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date