Inloophuis De Vlaardingse Boei bestaat één jaar

27-06-2018 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 7 juli 2017 opende Inloophuis De Vlaardingse Boei haar deuren. Dat is nu een jaar geleden. In De Vlaardingse Boei kunnen mensen die met kanker geconfronteerd zijn (en hun naasten en nabestaanden) terecht, voor een laagdrempelig niet-medisch aanbod, zoals een praatje met lotgenoten, informatie, advies (kenniscentrum), (psycho-)sociale ondersteuning en ondersteunende activiteiten. Het team van het inloophuis maakt werk van de missie: “Bewust (samen)leven met de gevolgen van kanker.”

In het afgelopen jaar hebben al tientallen mensen de weg naar het inloophuis gevonden. Het inloophuis is op dit moment drie dagdelen per week geopend. De openingstijden zijn: woensdag van 13:00 – 15:00 uur, donderdag van 13.00 – 15:00 uur en vrijdag van 10:00 – 12:00 uur. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het delen van informatie, ontspanning of activiteiten ter ontmoeting. Zo zijn er bijeenkomsten geweest over voeding en kanker, is er een wandelgroep, is er een bezoek aan het theater gebracht en er wordt zelfs aan Tai Chi gedaan. Binnenkort zal er ook een sportprogramma voor niet-actieven starten.

Al deze zaken dragen er aan bij dat iemand zich niet nodeloos lang patiënt voelt en eerder weer “mens” is. Die verhoogde participatie draagt aantoonbaar bij aan het herstel van kankerpatiënten. 

Wilt u meer weten over het inloophuis of wilt u sponsoren of misschien wel donateur worden? Neem dan contact met ons op: info@devlaardingseboei.nl  of loop eens langs bij het inloophuis. Het is gevestigd aan de Hoogstraat 168 in Vlaardingen, direct naast de C&A.

Gerelateerd