Column: Onnavolgbare RET

05-07-2018 Nieuws Han van der Horst

VLAARDINGEN - De RET is een onnavolgbaar bedrijf. Ga maar eens na. Eerst dupeer je reizigers tussen Rotterdam en Hoek van Holland gedurende twee jaar omdat je er niet in slaagt een goed functionerende spoorlijn binnen de gestelde termijn om te zetten in een metro-verbinding. Dan denk je: weet je wat? We wachten niet tot we daar het lek boven hebben, nee we moeten nu absoluut de tramverbindingen in Schiedam en Vlaardingen eruit halen om de rails te repareren. Dat kan absolúút niet wachten tot we tussen de Hoek en Schiedam het lek boven hebben. Nee hoor, dat moet absoluut nú. Daarna zorgen we voor vervangend busvervoer binnen Schiedam zelf maar Vlaardingers verwijzen wij naar bus 56 die hen naar metro Vijfsluizen brengt. Schiedammers met bestemming Vlaardingen moeten die mijl op zeven ook maar nemen. Alles in dienst van een lichtende toekomst met glimmende rails en zoevende trams.

Er is nog een klap op de vuurpijl die te weinig aandacht krijgt: als het onverhoopt mocht lukken om die metro naar de Hoek toch aan het rijden te krijgen, dan zal er worden gesneden in de parallel met deze lijn lopende busverbindingen. Die worden dan minder frequent en ook nog ingekort. Dat zal voor veel bewoners van het Waterweggebied een omweg naar een metrostation betekenen en dus tijdverlies.

Het is verbijsterend dat de bij de vervoersregio aangesloten gemeentes deze onnavolgbare  RET  weg laten komen met dit staaltje van verkeerde timing. Alsof de reizigers nog niet genoeg ellende hebben. De verkopers van electrische fietsen varen er wel bij, zullen wij maar zeggen.

 

Gerelateerd