De kinderen zoet en de hapjes ook!

23-10-2014 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Zo nu en dan ontmoet je iemand die meer energie lijkt te hebben dan ze in een dag kwijt kan. Vlaardingen 24 ontmoette maar liefst twee van zulke mensen op één dag: Soumia El Amin en Suzanne Stevense. De laatste kenden we al een beetje van de kleine bibliotheekjes die her en der in Vlaardingen verrijzen: de minibiebjes waar je gratis boeken kunt lenen, bij onder meer Kade 40 en basisschool ’t Ambacht aan de Chrysantstraat.

Soumia en Suzanne zijn ‘dikke’ vriendinnen. De één maakt zich regelmatig sterk tegen alle vormen van onrecht, onder meer voor de Palestijnse zaak. De ander heeft Joodse wortels. Desondanks de beste vriendinnen, het kan gewoon ! Samen startten ze op donderdag 23 oktober een nieuw initiatief in het pand van Vele Vlaardingers één Huis aan de Hoogstraat 155: Sou & Suus (spreek uit: Soe Suus!)

,,Wij geloven in goed eten en mensen samenbrengen, welke nationaliteit, achtergrond, geloof of kleur je ook hebt’’, vertelt Suzanne Stevense. ,,Samen organiseren wij op deze tijdelijke plek smakelijke en creatieve dagen en vandaag is de kick-off. We zijn blij dat Vele Vlaardingers één Huis (VVEH) ons de gelegenheid biedt gebruik te maken van deze locatie. We hopen tegelijkertijd dat we op korte termijn over een vaste locatie kunnen beschikken om dit soort middagen te kunnen blijven organiseren. Dus wie daar ideeën over kwijt wil, of een concreet aanbod heeft, is natuurlijk meer dan welkom’’.

Aan verschillende tafels zijn kinderen bezig met knutselen en spelletjes. Suzanne is de creativiteit zelf en helpt hiermee, waarbij ze put uit haar ervaring met workshops voor kinderen. Soumia schenkt ondertussen thee en richt zich even op de vrouwen die aan een aparte tafel zitten. Er wordt onderling druk gepraat terwijl een scala aan hapjes die op tafel staan genuttigd worden.

,,Lekker bijkletsen, je kinderen worden bezig gehouden en ook nog allerlei lekkers’’, vervolgt Suzanne. ,,Wat wil je nog meer, toch ? We willen wel meer en meer vorm geven aan de gesprekken die we met elkaar hebben. Daarbij denken we aan verschillende thema’s, maar vandaag is het gewoon genieten voor iedereen. Ooit hopen wij een eigen locatie te mogen openen om daar onder meer (kinder-) creatieve en kook workshops te geven, en om jou zelf te voorzien van een krantje, koffie en verse taart. Heerlijk toch ? Voor nu hebben we gewoon een goed concept, en het moet er maar eens van komen, nu bij VVEH en hopelijk binnenkort in een eigen pand’’, besluit Suzanne.

Wie meer informatie wil kan hier terecht op de Facebookpagina van Sou & Suus. Stuur dan even een persoonlijk bericht en Suzanne en Soumia vertellen je alles over de volgende bijeenkomst.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date