Houten fietsrekken tijdens ombouw Hoekse Lijn

06-02-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Voor de ombouw van de Hoekse Lijn vervallen op een aantal stations langs de Hoekse Lijn de bestaande fietsenstallingen. Hiervoor in de plaats komen tijdelijke houten stallingen, de zogenaamde strandoplossing.  Dit geldt voor de stations Vlaardingen Oost en Vlaardingen West. Treinreizigers die op de fiets naar deze stations komen, moeten rekening houden met een langere looproute van en naar de stations.

1 maart 2017 start de aanleg van de bouwterreinen bij de stations langs de Hoekse Lijn. Reizigers die gebruik maken van de fietsenstallingen bij de stations Vlaardingen Oost en West moeten vanaf maandag 13 februari 2017 de fiets tegen de houten rekken plaatsen, de bestaande overdekte fietsenstallingen worden verwijderd.

De fietskluizen langs de Hoekse Lijn zijn eigendom van de NS. De NS heeft inmiddels alle abonnementen van de fietskluizen opgezegd. De NS verwijdert vanaf heden tot 1 april 2017 - langs de gehele Hoekse Lijn - alle sloten van de fietskluizen en deze kunnen dus niet meer worden gebruikt. Zodra de sloten eraf zijn, gaan de fietskluizen in de bouwhekken.  Ook heeft de NS de abonnementen voor de inpandige stalling bij Vlaardingen Oost opgezegd. 

In september 2017 keren, na de ombouw van de Hoekse Lijn, de overdekte fietsenstallingen weer terug.  Vanaf september 2017 rijdt de metro over de Hoekse Lijn. 

Gerelateerd