Nieuwe plek voor Monument

17-06-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vandaag werd het kunstwerk ‘Monument voor een plant’ onthuld. Sinds 1976 stond het bronzen beeld van kunstenaar Ian Jacob Pieters in de tuin van het Stadskantoor (in de gracht) en het is nu verplaatst naar het Oranjepark bij de toegang van het evenemententerrein (ingang Julianasingel ter hoogte van Parkweg). Voor de onthulling verklapten de alweer bijna 90-jarige Ian Jacob Pieters en zijn partner dat het beeld geïnspireerd was door de Amaryllissen die vroeger  thuis in de vensterbank stonden.

Ian Jacob Pieters is een Nederlandse beeldhouwer en medailleur (ontwerper van munten en penningen). Pieters ontving zijn opleiding beeldhouwkunst aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in zijn geboortestad. Hij creëerde aanvankelijk sculpturen met het materiaal brons, maar ging vanaf de tachtiger jaren installatiekunst maken met gebruikmaking van diverse materialen. Pieters woonde en werkte van 1969 tot 1996 in Rhoon en was docent aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam (AVBR) in Rotterdam.

De onthulling werd gedaan door het kunstenaarsechtpaar samen met wethouder Cees Oosterom. Het beeld komt beter tot zijn recht op de nieuwe plek, dan de ‘slotgracht’ van het oude Stadskantoor: het staat vrijer van zijn omgeving maar tegelijkertijd past het prima in de groene omgeving van het Oranjepark.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date